ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Valiliği, dün Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen “Şeb-i Arus” etkinliğine katılan Vali Güngör Azim Tuna’ya yönelik yapılan protesto gösterisine ilişkin açıklama yaptı. 
Valilik tarafından yapılan açıklamada, Eskişehirlilerle yeniden bir araya gelinen, Mevlana’nın manevi iklimine doğru bir gönül yolculuğu yaşanan ve onun hoşgörü, sevgi ve birlik mesajının bir kez daha tekrar edildiği bu nezih akşama gölge düşürülmeye çalışıldığı belirtildi.
“Mevlana’nın sevgi, hoşgörü çağrısına gözü, kulağı, kalbi maalesef kapalı olduğu görülen ve nefret söylemlerinde bulunan bir grup protestocu, orada bulunan vatandaşların tepkisiyle karşı karşıya kalmıştır” denilen açıklamada, “Nefret söylemlerine rağmen kendilerine 'Ne olursan ol yine gel' sözü hatırlatılarak 'Buyurun gelin, siz de konuğumuz olun' şeklinde Mevlana’nın birlik mesajı tekrarlanmış, salondaki vatandaşlar da aynı duygulara alkışlarıyla eşlik etmişlerdir. 'Aslolan, sevmektir' diyen Hz. Mevlana, 'Yetmiş iki millet sırrını bizden dinler. Biz iki yüz millet ve mezhebi tek perdede birleştiren ney gibiyiz' diyerek bugünkü insan haklarının da ilerisinde bir anlayışla uzlaşmayı, birliği tavsiye etmiştir. Bu sesi can kulağıyla dinleyerek; damla değil, Mevlana’nın dediği gibi umman olmak için Eskişehir’de; Türk dünyası gönül ummanı, büyük bir coşkuyla bir araya gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.
“Yüreğimizi ortaya koyarak hayata geçirdiğimiz birçok etkinlik ve 10 binden fazla gencimizin yer aldığı Türk dünyası gezileri; şehrimizi ve gönülleri âbâd ve mamur eylemek için inşa ettiğimiz kalıcı eserler, yayınladığımız kitaplar; kısacası ürettiğimiz bütün işler Yunus misali koşulsuz ve karşılıksız sevgimizin ürünüdür” ifadelerine yer verilen açıklamaya şöyle devam edildi:
“Bundan sonra da sevgi, saygı, hoşgörü ve birlik için çalışmalarımız devam edecektir. Bu samimi gayretimizi her fırsatta görüp takdir eden Eskişehirli hemşehrilerimize sağduyusu ve değerli destekleri dolayısıyla minnet borçluyuz. Yetmiş iki milleti kucaklayan bir sevgi ve hoşgörü ile ortak kültür mirasımızı, Yunus ve Mevlana gibi gönül sultanlarımızın değerler dünyasını anlatmaya ve gönül medeniyetimize sadık işler üretmeye, artan bir azim ve heyecanla devam edeceğiz.”
Öte yandan dün Anadolu Üniversitesi’nde “Şeb-i Arus” etkinliğinde Vali Güngör Azim Tuna’yı protesto etmek isteyen gruba başka bir grup tepki göstermiş, protestocu grup bir süre sonra salondan çıkmıştı.
Editör: TE Bilişim