TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, en güçlü donanmalarına karşı  mücadelenin bir sonucu sonrası elde edilen zafer olduğunu söyledi.
TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz’in yayınladığı mesaj şöyle:
“Bundan tam 102 yıl önce devrin en güçlü donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı’nda büyük imkansızlıklar içerisinde kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi, milletimizin sarsılmaz bağımsızlık arzusu ve yılmaz kararlılığıyla verilen bir mücadelenin sonucudur. Bu zafer, vatan savunması ve bağımsızlık söz konusu olduğunda milletimizin yekvücut olarak neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Ekonomi, maddi varlık, namus, bayrak, millet gibi kavramları anlamlı hale getiren ‘vatan’ olgusudur. Vatan yoksa eğer, bu kavramlar anlam ifade etmez. Üzerinde yaşadığımız güzel toprakları bize yurt yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlar kendilerinden sonraki nesiller için her şeylerini feda ettiler. Bizler bugün bunun rahatı içerisindeyiz. Bizlere düşen de yarınlar için vatanımızı kirli ellerden koruyup, gelecek nesillere bu bilinci aşılamaktır.”
 
Editör: TE Bilişim