Türk Büro Sen Eskişehir Şube Başkanı Zafer Güney, “Kamu kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğe tepki göstererek hükümetin yandaş kayırmalığını tüm hızıyla sürdürdüğünü söyledi.
Yeni yönetmeliği ile artık görevde yükselme ve unvan değişikliği kapsamında tüm kadrolara yazılı sınav sonrası sözlü mülakat da uygulanacağını ifade eden Güney, bu atamalara karşı açtıkları davarları kazanmalarına rağmen iktidar sahiplerinin hukuk tanımayarak kadrolaştırmalarını sürdürdüğünü öne sürdü.
“ 14 yıllık AKP iktidarının, liyakatı ortadan kaldırması, kamuda yandaş ve cemaat mensubu olmayı tek kriter alarak yaptığı atamaların” bedelini 15 Temmuz gecesi Türk Milleti ağır bedellerle ödediğini belirten Türk Büro Sen Eskişehir Şube Başkanı Zafer Güney, “Aynı acıların yeniden yaşanmasını istemiyorsak, kamuda sözlü sınav şartı kaldırılmalıdır. Atamalar yazılı sınav sonucuna göre, liyakat ve tecrübe kriterleri göz önüne bulundurularak yapılmalıdır. Mülakatlarda sadece yandaş olma kriteri mi baz alınacak, yoksa gerçekten liyakat sahibi olan memurlarımız hak ettikleri yerlere getirilecek midir” diye sordu?
Güney, hükümeti uyararak sözlü mülakat uygulamasını kaldırılmasını istedi ve yönetmelikle ile ilgili iptal davası açacaklarını sözlerine ekledi.
 
 
Editör: TE Bilişim