Cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Binnur Uzun, kadına karşı şiddet, kadın cinayetleri toplumun kanayan yarası haline geldiğini belirterek, yaranın herkes için öldürücü hale geldiğini söyledi.

Kadını erkeğin malı gören, insan olarak eşit ve özgür varlığını kabul etmeyen gericilik, kadınlara  bütün topluma ölüm ve şiddet pompaladığını vurgulayan Cumhuriyet Kadılar Derneği Başkanı Binnur Uzun, “Acilen konuya özel yasa çıkmalıdır. Yasa; kadını aşağılayan, eşitliğini temel insan haklarını yadsıyan herkese makam ve mevkii ne olursa olsun yaptırım getirmeli, bu tür fikirlerin yayılmasını, şiddet ve cinayetlere zemin ve gerekçe sağladığı için yasaklamalıdır” dedi.

Yasanın kadın cinayet ve saldırıları suçlarında her türlü indirimin sebebinin açıkça ortadan kaldırılmasını isteyen Uzun, kadının sadakatsizliği öldürülmesine gerekçe olamayacağını, ölmüş ve kendini savunamayacak birinin arkasında bu iddianın konuşulmasına izin verilemeyeceğini ifade etti.

Çıkarılan yasada açık hükümle  iyi hal indiriminde kaldırılmasını isteyen Binnur Uzun,  “Gericiliğin belki kırk yıldır toplumumuzun geleceğe bakan yüzüne, çağın değer ve gereklerine hatta kadim Türk töre ve geleneğine verdiği zararlar elbette bir yasa ile düzelecek değildir. Bu iş başta iktidar mücadelesi olmak üzere topyekün ve ciddi bir mücadeleyi gerektirmektedir. Burada kadınlara çok büyük görevler düşmektedir” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim