Tepebaşı Belediyesi’nin örnek projelerinden olan Yaşam Köyü’nde Fizyotepari Merkezi törenle açıldı. Törende konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sanat ve beceri atölyelerinin olduğu bu yapının 4 adet bloğun iç tefrişatı ve 1 adet ambulans  ise BEBKA tarafında kabul edilen 1.000.000 TL bütçeli proje ile tamamlandığını söyledi.

Yaşam Köyü’nden söz eden ve 100 yatak kapasiteli Alzheimer Bakımevi’nin 52 yatak Belediye, 42 yatak ise Alzheimer Derneği tarafından işletildiğini belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “13 gündüz bakım hastası ile birlikte toplam hizmet alan Alzheimer hasta sayısı 107’dir. Sağlıklı yaşlılar konukevinde şu an hizmete hazır 90 yatak kapasitesi olmakla birlikte 27 kişi buradan yararlanmakta. 20 yatak kapasiteli bir blok Görsem ile yapılan protokol gereği görme engelli vatandaşlarımıza ayrıldı. Ancak teslimi yapılmadı. Beldeevi ve Sağlık Ocağı’ndan tüm mahalle hizmet almakta ve şuan 300 yetişkin ve 150 çocuk kurslara devam etmekte. Beldevinde çocuklarımız ve kadınlarımız için çeşitli kurslar düzenlenmekte. 3/5 yaş oyun ve eğitim salonu da yakında hizmete geçecektir” dedi.

Engelli Montaj Atölyesinde şuan 30’un üzerinde gencin Arçelik’in yan sanayisine buzldolabı parçaları montaj yapmakta olduğunu ifade eden Ataç şunları söyledi:

“Düzenli olarak devam eden bu iş karşılığı, gençlerimize gerçek bir iş ve istihdam alanı oluşturulmuş durumdadır.Fizyoterapi Merkezi ise burada yaşayan tüm yaşam köyü sakinlerine ve engelli çocuklarımıza hizmet vermekte, onların fiziksel gelişimlerinin ve sağlıklarına yardımcı olmaktadır. Her gün 15 kişi bu merkezden hizmet   almakta. 3 bloktan oluşan bir çocuk merkezi bu alana büyük bir renk ve canlılık katacak şekilde hazırlanmakta. Burada yapılan tüm bu dönüşüm ve bina düzenlemeleri bize Eskişehir gururu olan bağışçılarımız tarafından sağlanmıştır. Bağışçılarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.”

Ataç  konuşmasından sonra bağışçılara teşekkür plaketi verdi.

Fizyoterapi Merkezi’ni, Tepebaşı İlçe Kaymakamı Salih Keser, ETO Başkanı Metin Güler, bağışçı kuruluşların temsilcileri ile birlikte Fizyoterapi Merkezi’ni, açtılar.

Editör: TE Bilişim