Memur Sen İl Divan toplantısı, konferedasyona bağlı sendikaların yöneticileri, üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen 1 Nolu şube başkanı Muammer Karaman Memur Sen'in üye sayısının yaklaşık 20 bine yaklaştığını belirterek Memur Sen'in büyük bir aile olduğunu söyledi. 

 Üye sayılarını eleştirenlere yanıt veren Başkan Karaman, “O zamanki Türkiye’de nasıl bir demokrasi olduğunu herkes biliyor. Başörtümüz, taktığımız yüzük bile problem oluyordu.  Antidemokratik ortamda Memur Sen sayısının az olması normaldi. Bizi eleştirenlere diyoruz ki o dönemde ‘sizin sayınız neden tavan yaptı’ asıl siz bunların cevabını verin.  Memur Sen’in sayısının bu denli artmasının nedenlerinin başında millete yakın milletin yanında olmasından geliyor. Darbenin tanklarıyla bakmak ile milletin yanından bakmak başkadır” dedi.  

Yeni anayasa taleplerinden sözeden Karaman, “Biz yeni anayasa istiyoruz. Palet izi, dipçik izi olan anayasadan kurtulmamız gerekir. Devleti yönetmeye talip olanlar bunu fark etmeli ona göre davranmalıdır.  Vesayet odaklarına emanet etmeyecek anayasaya ihtiyacımız var” diye konuştu.  Karaman toplanmalarının amacından bahsederek şunları söyledi: “Bağlı sendikalarımızın Eskişehir Şubeleriyle beraber il divanımızı gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte Memur Sen olarak bu şehre bu ülkeye dair söylemek istediklerimizi buradan kamuoyuna ifade etme imkanı bulacağız. Kendi iç meselemizi içimizde tartışacağız, değerlendireceğiz.”

Toplantıya Memur Sen ve Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman, Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Diyanet Sen Şube Başkanı İlhan Köroğlu, Bem-Bir- Sen Şube Başkanı Seyfettin Kazanç,  Toç Bir-Sen Şube Başkanı Yüksel Karabağ, Bayındır Memur-Sen Başkanı Hüseyin Görgeç, Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Ercan Yattıkalkmaz, Ulaştırma Memur Sen Şube Başkanı  Metin Yıldız, Enerji Bir Sen Şube Başkanı Zülkif Altınöz, Kültür Memur Sen Şube Başkanı Halis Demiralp ve yönetim kurulları katıldı

Toplantıda sendikaların yaptıkları çalışmalar, yaşadıkları sorunlar gibi pek çok konu konuşuldu.

Editör: TE Bilişim