Kendilerini ‘2023 Kuşağı Hareketi’ olarak tanıtan bir oluşum, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda, hareketin temsilcilerinin tanıtım konuşmalarıyla oluşumunu anlatan bir etkinlik düzenledi.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen ve Türkiye genelinde 54 ilde çalışma yapan hareket temsilcileri Eskişehir’de oluşumlarını açıkladı. Kendilerinin doğal bir oluşum olduklarını belirten hareket temsilcileri devletin 2023, 2053 ve 2071 politikalarına doğal alan üzerinden katkıda bulunduklarını belirttiler.

DEVLET HEDEFLERİNE KATKIDA BULUNUYORUZ

Hareketin temsilcilerinden İpek Yavuz, hareketle ilgili bilgi vererek, doğal alan, sivil alan ve resmi alan olmak üzere üç çalışma alanı olduğunu, kendilerinin doğal alanı temsil ettiklerini belirterek şöyle devam etti: “Biz gönüllü bireylerden oluşan, devletten bağımsız bir hareketiz. Doğal alan hareketi olarak devletin belirlediği 2023 hedefine katkıda bulunmak istiyoruz. Dolayısıyla biz resmi alanla sivil alan arasında bir köprüyüz.”

Konuşmasında sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan örnek vermesiyle dikkat çeken Yavuz, “Bir toplum kendilerinde olanı değiştirmedikçe Allah da onları değiştirmez” dedi.

Yavuz’un konuşmasının ardından sahneye çıkan oluşumun diğer temsilcilerinden Nurullah Karakaş, ‘Kültür Divanı’ projeleri olduğunu ve bununla kültürel alanda çalışma yaptıklarını söyleyerek şöyle dedi: “Siyasi alanda milli irade nasıl varsa kültürel alanda da kültür divanı projesiyle milli irade olacak.” diyerek hükümetin projelerine destek veren oluşum oldukları mesajını verdiler. Diğer temsilciler ise yaptıkları konuşmalarda ‘Reis’ olarak bahsettikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm Müslüman alemi için umut olduğunu iddia ettiler.

 

Etkinliğe Alpu, Seyitgazi, Mihalıççık ve Sarıcakaya Belediye Başkanları da katıldı.

Editör: TE Bilişim