Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ESMMMO) tarafından yeni muhasebeciler için ruhsat teslim töreni yapıldı.

Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İlker Özokcu, Oda’nı yönetim kurulu ve ruhsat alacak muhasebecilerle ailelerinin katıldığı tören ESMMM’de gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Özokçu, ruhsatını alacak muhasebecileri kutlayarak, “her sene üniversiteler o kadar korkunç mezun veriyorlar ki ruhsat verilme işleminin zorlaşmasını sizler kendiniz isteyeceksiniz. Bu süreçte biz bu işi zorlaştırmıyoruz. Onların dertleriyle dertleniyor, neşeleriyle neşeleniyoruz” şeklinde konuştu. Aldığınız ruhsatın kıymetini çok iyi bilen diyen Özokçu, “ Geçtiğimiz süreçte arkadaşlarımız ruhsatlarını farklı alanlarda kullanmak istedikleri için ruhsatlarını kaybettiler” dedi.

Başkan Özokçu, “Gerek Uluslararası, gerekse ülkemizde yaşanan gelişmeler, mesleğimizin değişim ve dönüşüm süreci içerisinde olduğunu göstermektedir. Artık herkesin muhasebe mesleğinin sadece defter tutmak olmadığını anlaması ve bu mesleğin bir masa, bir sandalye mesleği olmaktan farklı bir olgu olduğunu algılaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim