Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan seçimle başkanlığa getirilen Halil Türkan, düzenlediği basın toplantısıyla yönetimini tanıttı.
Odunpazarı Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu bürosunda gerçekleşen toplantıda konuşan yeni Başkan Halil Türkan, Osmanlılardan ve Selçuklulardan kendilerine emanet olarak kalan örf ve adetler ile toplumsal yaşantıları devam ettirmek istediklerini söyledi. Başkan Türkan, “Yörük ve Türkmen kültürünü araştırmak, yaşatmak, geliştirmek ve yeni kuşaklara aktarmak amacıyla oluşturulan derneklerden, 7 derneğin bir araya gelerek kurdukları Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu yaklaşık 10 yıldır faaliyetlerine devam etmektedir. Bu dernekleri bir çatı altında tutmaya çalışmış, yaptıkları faaliyetlerde onlara yardımcı olmuş ve hep birlikte Yörük ve Türkmen örflerini, adetlerini yaşatmak adına herhangi bir maddi karşılık beklemeden, her türlü maddi ve manevi fedakarlıklarla çalışan kardeşlerimizin bir ürünüdür. Bu güne kadar hem federasyonumuzda görev alan hem de Yörük ve Türkmen derneklerinin yönetiminde görev alan tüm yönetici ağabeylerimize ve kardeşlerimize emeklerinden ve gayretlerinden dolayı hepinizin huzurunda teşekkür ediyoruz. Bu mukaddes bayrağı biz bugün devraldık. İnşallah bizden önceki yöneticilerin bizlere bıraktıkları görevi daha fazla gayret göstererek hizmet göstereceğiz ve mukaddes bayrağı bizden sonraki gençlerimize yüzümüzün akıyla devredeceğiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu yeni Başkanı Halil Türkan, dernek federasyon yönetim listesini açıklayarak, “Başkan Vekili Kamil Uzun, 2’nci Başkan Vekili Mehmet, Genel Sekreter Fadime Uzun, Kültür İşleri Sorumlusu Üyesi, Dinçer Şahin, Hukuk İşleri Sorunlu Üyesi Erkan Çakır’dan oluşmaktadır. Yeni yönetimin camiaya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim