Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri Hamamyolu Saatli Parkta bir araya gelerek hükümete yönelik eleştirilerini dile getirirken taleplerini sıraladılar.

Terör olaylarına dikkat çemen Kamu Sen üyeleri geçtiğimiz günde şehit olan 3 genç olmak üzere toprağa düşen tüm şehitlere Allah’dan rahmet, millete başsağlığı dileyerek saygı duruşu ardından Fatiha okundu.

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Hüsnü Tuncer yaptığı konuşmada yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2,6 milyon kamu görevlisi ve 1,9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesi tam bir ekonomik savaşa dönmüş durumda olduğunu söyledi.

Memurların 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödediğini vurgulayan Tuncer, “ Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler 140 TL zamma mahkum edildiler. 2014-2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon memurları masada yüz üstü bıraktı. Memnun konfederasyon ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi. Bugün memurlar gerçekleri gördüler. Takke düştü, kel göründü, akla kara açığa çıktı. Türkiye Kamu Sen dün de meydanlardaydı; bugün de meydanlarda” dedi.

Memurun yalnızca 2014 zararı yüzde 12 olduğunu vurgulayan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Hüsnü Tuncer şunları söyledi:

“Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmemektedir. O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunla hale gelmiştir. Hakime, savcıya, akademisyene veriliyorsa, diğer memurlara ve emeklilere neden verilmesin? Bu ihmal, bu adaletsizlik ve Memnun Sen’in yaptığı bu ihanet, 91. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin niteliklerine ve ilkelerine uymamaktadır. Tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri, geçerli bir mazereti yoktur. “


Editör: TE Bilişim