30 Ağustos Zafer Bayramı “Zafer Alayı” yürüyüşü Adalar Atatürk Caddesi girişinden Valilik Meydanı’na binlerce Eskişehirlinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim İş ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediyesi Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Türk İş ve bağlı sendikalar, Es Es bandosu ve binlerce Eskişehirli katıldı. Yürüyüş boyunca Es Es bandosu eşliğinde sık sık onuncu yıl marşı okunurken kalabalık Valilik Meydanı’nda 5 bin kişiyi buldu.

İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından toplanan kitle adına ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman bir konuşma yaptı. Bir kez daha verdikleri büyük destekle görkemli bir zafer alayı gerçekleştirdiklerini  söyleyen Kerman, “Yaşadığımız bu süreçte bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Yürüyüşümüz her zaman olduğu gibi büyük bir coşku ve olgunluk içinde geçti.  Bu anlamlı yürüyüşe katılanları yürekten kutluyoruz” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın bu yıl 94. yılında bir düğün havası içinde kutlayamadıklarını dile getiren Kerman, “Çünkü vatan uğruna yaşamını feda eden canlarını seve seve veren şehitlerimiz var. O nedenle üzgünüz, yüreğimiz acıyla dolu onlara tanrıdan rahmet diliyoruz, anılarını sonsuza kadar yaşatacağız” diye konuştu.
Kerman Atatürk'e ve onun eserlerine sonsuza dek sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Kerman’ın konuşmasının ardından yürüyüş, CHP Milletvekili Çakırözer ve belediye başkanlarının sahneye çıkarak kitleyle beraber onuncu yıl marşını okumasıyla son buldu.
 
Editör: TE Bilişim