İş bırakma eylemi yapan sendikalardan olan Türk Eğitim Sen’in eyleminde kedilerine tepki gösteren  bir engelli vatandaşın dövülmesine Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Ercan Güner tepki gösterdi.
Türk Eğitim Sen başkanının olaydan sonra engelli kişiden ve Eskişehir halkında özür dilediğini anımsatan Güner, “Öğretmenlerimiz pedagoji eğitimi alan, çocuklarınızı emanet ettiğimiz ve engelli kişileri dâhil eğitme kapasitesine sahip insanlardır. Ancak zihniyetlerdeki yanlış düşünceler bu eğitimin önüne geçip kişilere şiddet uygulama şekline dönüşmüştür. Her ne şekilde olursa olsun şiddetin her türlüsünü kınıyoruz, demokratik kültürün yerleşmesi fikirlere saygı duyulması hakaretten ve şiddetten uzak durulması öncelikli hedefimiz olmalıdır. Bu hedefler doğrultusunda Tük Eğitim Sen Eskişehir Şubesinin dilemiş olduğu özrü uygulamada da gerçekleştirmesini temenni ederiz” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 2 No.lu Şube olarak çalışmalarını her türlü şiddetten uzak, her türlü fikre saygı duyarak ve tüm canlılara değer verip saygı duyarak yürüteceklerini belirten Ercan Güner, “Hoşgörü kültüründen vazgeçmeyip Yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmeye devam edip uygulamalarımızda da bunu göstereceğiz. Bize vermiş olduğu destekten dolayı Sağlık-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Harun Uluçınar’ı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm Engelli Derneklerinin ve Komisyonlarının aynı duyarlılığı gösterip, engellilerin haklarının geliştirilerek arttırılmasında birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim