2. Gündür yazılanları okuyorum. Eskişehir iç Anadolunun ışığıydı. Ama strateji belliydi. Bu stratejiyi dikkate almayanlar, oturduğu yerde 40 yıllık politikacıyım diyenler, hiçbirşey üretmeden sadece konuşanlar, 3 belediye başkanının başarısını bile hazmedemeyenler, sürekli tartışma ve küsmelerle uğraşanlar, yenilik olunca yerinden olacak  korkusu yaşayaşıp karalama kampanyası başlatanlar,  gençliği görmezden gelenler, darbelerden medet umanlar, Yeter artık bir ayna alıp yüzleşin.. Bu kısır çekişmelerle sevginin başaranın, önünü tıkadığınız.

Birkere kendiniz olun. İki gündür Mhpliler ile konuştum çok  iyi oldu diyorlar... Birçoğu tabiiki AKP ye vereceğiz. Bir MHP li Chp ye oy vermez diye rahat konuşuyorlar..Esnafa uğradım tek başına iktidarız Allahın izniyle dedi nasıl bile demedim..Kim olduğunu öğrenince Akp tüm etkinlikleriyle ihya ediyor tabiiki böyle diyecek. İnandırıcımı bu söz hayır tabiiki. Konu çıkar olursa CHP tek başına iktidar alsaydı orada yer alır başka söylem geliştirirdi.

Herkes çok iyi bilir makarna kömür meselesini halka sorduğunda siz onu da vermiyorsunuz cevabını alırsınız. Ya senin oyun satılıkmı diyemezsiniz bile. O yanlışın içinde olduğunu bile bile..

1. Kasım gecesi konvoyları, çoşkuları izlerken taa 1994 yılına gittim. DSP kazanmıştı. P arti yönetiçisiydim  benim gibi yönetici arkadaşlar iyi hatırlar parti binasına girememiştik. Herkes Dsp li olmuş bize siz kimsiniz diye içeri bile almıyorlardı. Yönetim olduğumuzu söyledik zor zar içeri girdik.. Bumu insanlık bumu Parti yada siyasetçilik.

Tabiiki hayır toplum iyileşmeden toplum adına seçilenler iyi olmayacak. Bu iyileşmekte kesinlikle birer birer eğitip duyarlılık kazandırılacak. Her şey yeniden ele alınacak yanında olanlarla. Kimseden medet ummadan. Herkes kendi fikrin de herkes kendi yolunda eğitilecek.

 Yine herkesin dilinde Liderler değişsin..Liderler ne yapsın siz değişin siz... Liderleri yönlendiren çok bilenler halkı dinleyin Halk olun ki sorunları tam tespit edesiniz...Ama lütfen içiniz de uzlaşın bu halk kavga istemiyor. Bu halk sevgi saygı istiyor... Yine bu halk   erdiği oyu almasını da bilir. cevabını kısa sürede verir.. Halkı dinleyin ..Çok geç değil.

Emma Goldman  dediği gibi, Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi yasaklanırdı.

Konu oy değil .Konu halkın gerçek anlamda eğitilip  yokluğun ve acının sebeplerini ortaya net koyup anlatmak öğretmektir..Günü kurtarmakla olmazı iyi anlatmaktır..