1995 doğumlu hepsi baharında Ana kuzusu. Yüzlerine bakıyorum derin üzüntü içinde en yakınları anası babası ve kendisi ..

Ama etrafındakiler öylemi.. Konvoylar, büyük bir coşku içindeler. Naralar atıyorlar kornalar çalıyorlar sanki kendileri gidiyor o kuzucuklara da yakmışlar kınaları ellerine saygıdan o coşkuya katılıyorlar. O kadar çok eğlenmişler ki yavrucak otobüse bindikten sonra hiç uyanmadan yerine gidecek.

Askerliği öyle anlatıyorlar ki sanki 5 yıldızlı tatil köyüne gidiyor yavrucak. O yetmiyor düne kadar çocuk diye önemsemedikleri Ahmet, Mehmet, Aslanım, Koçum oluyor. Öyle bir algı oluşturuyorlar ki yavrucak o güne kadar ağzına içki sürmemiş ama askere gidiyor içebilir bu gece diye sarhoş oluyor. Nede olsa Aslan ve koç oldu bir gecede. Aslanlık sarhoşu da oluyor ..Hiç bir şey düşünmüyor taa ki  görevler başlayana kadar.Görevler başlayıp eğitimler de bitap düşüp öğrenene kadar yaşadıklarını kendi ağızlarından dinlediğim benim anam babam beni terk mi etti buralara diye bunalımlara giren kuzucuklar.

O güne kadar yuvasından ayrılmamış Ana baba kardeş hasretliği Sorumluluk almamış birden Asker olunca büyük olacağını sanarak giden kuzular. Bizler sizlerin adına kararlar verirken annenizi, babanızın sizi hangi koşullar da büyüttüğünü düşünmeden Feda ederiz lafları ile daha baştan yolcu ediyoruz.

Bir karıncaya zarar vermeyi düşünmezken gerektiğinde insan öldürebilirsin görevi veriyoruz… Sen aslanımsın artık gözünü kırpmadan görevini doğru yaparsın. Ölürsün Şehit olursun.70 sülalen senin şehit mertebenden yararlanır. Aileden bir şehit tüm sülalenin Günahlarını Affettirir. Söylemleriyle.  Şehit olursun gazi olursun birkaç gün eviniz dolar boşalır sonramı sonrası ne ben söyleyeyim ne sen incin… Üzgünüm. Küçük kuzular.