Eskişehir’de muhtarlarla ilgili 2 yetkili sendika var. Bunlardan biri Türkiye Muhtarlar Derneği Eskişehir Şubesi, bir diğeri ise Köy ve Mahalle Muhtarları Birliği. Eskişehir’de Tepebaşı bölgesinde 93 Odunpazarı bölgesinde ise 91 mahalle bulunuyor. 184 mahalle 184 muhtar demek. Sadece kentin merkezi için.

Ne hikmettir ki, genel seçimler yapıldı bitti, siyasiler birden muhtarlara karşı yoğun şekilde ilgi göstermeye başladılar. Birden bire Eskişehir’deki siyasi isimlerin muhtarların üye olduğu dernek ve birliğe ardı ardına ziyaretler gerçekleştirmeye başladıklarını gördük.

İnsan merak etmeden duramıyor doğrusu, ne oldu da muhtarlar bir anda böyle kıymete bindiler? Yıllardır seslerini bir türlü duyuramayan ve günümüzde yeni çıkan yasalarla çok da aktif bir görevleri kalmayan, hatta kendi deyimleri ile “ Postahanelerin şubesinden bir farkımız kalmadı” diyen muhtarlar neden birden dinlenir oldu? Yani tamam illaki muhtarlarımızın sorunları sıkıntıları vardır. Ancak başka kimsenin yok mu?

Hani desek ki erken seçim kapıda oy almak için kapı muhtarlardan açılıyor, artık köyler de kaltı, muhtarların mahalle üzerindeki etkileri silikleşti. O eskidendi. Artık muhtarların ne yazık ki mahallelerde bir etkisi yönlendiriciliği kalmadı. Gösterişte yapılan “ilgileniyoruz, aklımızdasınız” yaklaşımlarının da eskisi gibi artık prim yapmadığı da ortada. Zira yapılan ziyaretlere katılan muhtar sayısına bakıldığında bunu kolayca görmek de mümkün.

Bu toplumda sorunlarına acil çözüm bekleyen kesim sadece muhtarlar değil. Siyasilerimizden ricamız, diğer kesimlerimizi de ziyaret edin. Malum erken seçimdesiniz sadece   bir kesime zirveye taşıyabilir ne de zirveden düşürebilir….