Doğayla bağımızı çok oldu kaybedeli..Doğayla bağını kaybeden insanlıkla da bağını kaybedermiş. Doğayla hiçbir ilişkisi olmayanlar zamanla katile dönermiş.Yavru fokları balinaları, yunusları, insanları çıkar için spor olsun diye yiyecek için bilgi için öldürürmüş bu insanlar..
 
Farkındamısınız bilmem ama iklimler değişti. İklimler değişti insanlar da değişti. Artık duyarsız bir toplum olduk. Hergün onlarca insanımızı kaybediyoruz. Bu insanlar hepsi baharında gençler. Ardında kimsesiz çocuklar kadınlar analar bırakıyor. Onun için artıK BAHARI hiç yaşamıyoruz.
NE DEĞİŞTİ Kİ
Bizler de  umursamaz olduk. Ormanlar yanıyor,ciğerimiz yok oluyor susuyoruz. Gençler ölüyor ötekileştiriyorsunuz... Herkesin dilinde vatan sağolsun. Elbette vatan sağolsun sağ kalan sağlıklı kimse kalırsa vatan sağolur.  Cennet vatanımız Cennet olarak kalsa sağ olmazmıydı..
Sosyal medyayı izlerken yoruluyorum... Herkes büyük yüreklilikte. Paylaşımlar da bulunuyor. Ooo diyor insan..
 Ama içine baktığın da... Hiç öyle değil. Herkes bir başkasını suçluyor. Kimse yerinden kalkmıyor. Sormuyor soruşturmuyor. Ne oluyor ne yapabiliriz. Ülke elden gidiyor yaygarasından başka...Haydi Kalkın ülkeyi kurtaralım dediğiniz de bu yürekli sosyal medyacıları,o alanda göremezsiniz. Bu ülke elden giderse hepimiz ülkesiz kalırız...
Sevim sen ne istİyorsun derseniz ben şu egolarımızı, önyargılarımızı,çok bilmişliğimizi bir gözden geçirip sakin sakin bir genel kültürümüzü gözden geçirelim istiyorum. Tabii önyargısız.
Önyargısı olan insan olgunlaşmamış ham insandır....
Bu büyük oyunları ve kimlerin oynadığını, kimlerin oynattığını daha iyi anlamak için olgun tavır alıp, birlik olmalıyız..
O varsa ben yokum demek olmaz. Kimse kimsenin yerini dolduramaz...
Bir araya gelmemiz.Bir çıkar varsa bu toplumsal çıkar için olsun..
Toplumsal çıkarları düzenlersek hepimizin birlikte mutlu olmasını sağlarız.. Aksi halde hep birİleri mutlu olur...
Mutlu olanlar ise kör olur görmez mutsuzluğu..