En üst seviyede İngilizce eğitimi, çift diploma, İngiliz ve Amerikan üniversite ve liselerine sınavsız geçiş hakkı gibi özellikleri ile fark yaratan Amerikan Kültür Kolejleri; Eskişehir’de eğitimin çıtasını yükseltecek. Eskişehir Amerikan Kültür Koleji’ni diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden bir diğeri ise; Villa tipi konseptiyle ilk eğitim kampüsü olması. Okul, 10 dönümlük bir alanda ve 19 villadan oluşuyor, burada doğa ile iç içe eğitim gören çocuklar, oyun parklarından,  ekim dikime kadar tüm doğa imkânlarına sahip. Bolu’da inşaat firmaları ve apartları bulunan, Ankara’da nakliye firması bulunan işadamı Hüseyin Akyol başarılı çalışmalarına bir yenisini ekleyerek, geçtiğimiz yıl 10 milyon liralık dev bir yatırım ile Eskişehir’de Amerikan Kültür Koleji’ni kurdu. Eskişehir’de eğitim hayatına yeni bir soluk getiren Amerikan Kültür Koleji’nin Kurucusu ve kolejin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akyol, okulun kapılarını Posta Eskişehir okurlarına açtı.

Eskişehir Amerikan Kültür Koleji ne zaman kuruldu? Türkiye’nin her yerinde var mı?

24 Nisan 2014 tarihinde kuruldu ve kurulduğumuz günden bu yana Eskişehirlilerin bize ilgisi büyük oldu.  Amerikan Kültür Kolejleri Türkiye’nin neredeyse her şehrinde var; 75 koleji ve 260 dil okulu temsilciliği bulunuyor. Biz de bu köklü ve güvenilir ismin; Amerikan Kültür Koleji’nin Eskişehir’deki temsilcisiyiz. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bölümlerimiz var.

Amerikan Kültür Koleji’ni incelerken en çok dikkatimi çeken iki öğretmenli sınıflar, çift dil, çift diploma ve yurtdışındaki çok sayıda üniversiteye sınavsız giriş hakkı oldu, bunlardan kısaca söz edebilir misiniz?

Biz Eskişehir Amerikan Kültür Koleji’nde öğrencilerimize “Size İngilizce öğreteceğiz” diyerek ders vermiyoruz. Öğrenciler servislere bindikleri andan itibaren İngilizce konuşmaya başlarlar, derslerde, ders aralarında, oyunlarda, özetle öğrenciler burada İngilizce’yi yaşayarak öğrenme şansına sahiptirler. Öğrencilerimizin anadili gibi İngilizce konuşması bizim olmazsa olmazımız. Derslerde diğer okulların uyguladığı müfredatın tamamını uyguluyoruz ve öğrencilerimiz aldıkları branş derslerinin son 15 dakikasını İngilizce Eğitim Koçumuz eşliğinde çeşitli aktiviteler ve ders özetleriyle dolu dolu geçiriyorlar.

HER SINIFTA 1 ÖĞRETMEN, 1 EĞİTİM KOÇU

Sınıflarımızda her derste bir öğretmenimiz ve bir eğitim koçumuz bulunmaktadır.Eğitim koçlarımız öğrencilerimiz ile birlikte her derste onlarla birlikte olmanın yanında teneffüslerde, yemek saatlerimizde ve servislerimizde de dahil onların hep yanındadır.En önemlisi de öğrencilerimiz ile asla Türkçe konuşmamaları , İngilizceyi her anlamda aktif bir şekilde kullanmaları esas alınmaktadır.Zamanın neredeyse tamamını öğrenciler ile geçiren eğitim koçlarımız sınıfının rehber öğretmeni görevini de üstleniyor . Yani aynı zamanda sınıfın rehber öğretmeni oluyor.

ÇİFT DİPLOMA, AVRUPA DİL PORTFOLYOSU…

Çift diplomaya gelirsek…

Öğrencilerimiz Uluslararası Diploma Programı sayesinde mezun olurken 2’nci diploma alabiliyorlar. Bu 2’nci diploma ile öğrencilerimiz, İngiltere’de fark dersleri, hazırlık sınıfı, giriş sınavı gibi prosedürlere takılmadan eğitim hayatlarını sürdürebiliyor, çift diploma ile birlikte öğrencilerimiz 240 üniversiteye sınavsız giriş hakkına sahip oluyorlar. Bunun yanı sıra Eskişehir’de Avrupa Dil Portfolyosu’na sahip tek okuluz. Yani; yurtdışındaki öğrenciler ne gördüyse bizim öğrencilerin de aynı ders yeterliliği var.

Amerikan Kültür Koleji’nin belki de öğrenciler tarafından en çok sevilen yanlarından biri de ev ödevlerinin olmaması galiba, bunu biraz açar mısınız?

Evet, biz burada çocuklara eve ödev vermiyoruz, öğrencilerimiz projeleri okulda gerçekleştiriyorlar, dersi okulda anlıyor, ödevleri burada yapıyorlar. Okulda bitiyor her şey. Öğretmenlerimiz hafta sonu aileleri arayarak çocuklarının gelişimlerini onlarla paylaşıyorlar ve eksik oldukları konuları ailelerine söylüyorlar ve düzenlediğimiz etütlere katılmaları konusunda tavsiyede bulunuyorlar.

Sınıflarınızın hepsinde akıllı tahta mevcut mudur?

Evet bütün sınıflarımızda akıllı tahtalarımız var ve buna uyumlu akıllı defterlerimiz mevcuttur. Tahtalarımız internet bağlantılı bilgisayar sistemi ile çalışıyor.Ve öğrencilerimiz görsel anlamda da donanımlı bir şekilde derslerini tamamlıyor.

Bu eğitim sistemi başarılı sonuçlar doğurdu mu?

Elbette, öğrencilerimiz farkında olmadan dil öğrenmenin yanı sıra tüm müfredat derslerinde de başarılılar. Örneğin öğrencilerimizin tümü TEOG sınavında ortalama 90 üzerinde puan aldı.

Kaç kişilik bir kadronuz var?

45 çalışanımız var, bunların 32’si öğretmen…

Diğerleri

Okul servislerimiz kendimize ait ve yemekleri de kendi bünyemizde hazırlıyoruz. Okulumuzda çalışan 13 personelimiz daha var.

Servisler konusuna gelmişken, Eskişehir’de ilk ve tek sizin uyguladığınız ServisCELL’den de söz eder misiniz?

Tabi buna kısaca öğrenci takip sistemi diyebiliriz, çocuğumuz okuldan çıkınca bu velisinin telefonuna mesajla bildiriliyor, öğrenci mahallesine gelince yine bildiriliyor. Aynı zamanda aracın online takip ve kontrol edilebildiği interaktif bir sistem.

Bunu en çok anne ve babalar sevmiş olmalı…

Evet; çünkü bu sistem anne ve babaların çocuklarının daha güvende olduğunu hissettiği bir sistem, aileler servis nerede kaldı, çocuğum servise yetişti mi eve ne zaman gelecek gibi kaygıları taşımıyor.

Peki dersler dışında neler var Eskişehir Amerikan Kültür Koleji’nde

Çocuklar sadece ders değil, sosyal aktivitelerle de kendini geliştirme olanağına sahip. Salon dansları, sportif aktiviteler, piyano derslerimiz, yaratıcı drama derslerimiz, Mental Aritmetik derslerimiz ve çeşitli sosyal kulüplere sahibiz.

Eskişehir’le ilgili gelecek planlarınız neler?

Öncelikle kuruluşumuzdan bu yana bize gösterdikleri ilgi için Eskişehirlilere çok teşekkür etmek istiyorum. Eskişehir’de yeni kurulsak da tüm Türkiye’de köklü bir geçmişiz olması herhalde bu güvenin en önemli nedenlerinden biri. Biz de bu ilginin ve güvenin karşılığını vermek istiyoruz. Bir eğitim kenti olan Eskişehir’de eğitimin çıtasını çok daha yükseğe taşımak istiyoruz. Burada kalıcı olmak ve Eskişehirlilerle birlikte yeni başarılara imza atmak en büyük dileğimiz. Amacımız yaşadığı toplumun geleneklerine, değerlerine ve inanışlarına saygılı, kendi değerlerine ve geleneklerine sahip çıkan sorgulamadan hiçbir düşünceyi kabul etmeyen, başkalarının hakları olmazsa kendi haklarının da olmayacağını bilen, kendisini ve hiç kimseyi küçük görmeyen öğrenciler yetiştirmek. Bununla beraber, ezberlemeyi değil, araştırmayı seven, en az bir yabancı dili mükemmel düzeyde konuşan, teknolojiye hakim, bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Son sözleriniz…

Son olarak Eskişehir halkını erken kayıt fırsatlarımızdan yararlanmaya davet ediyoruz ve her yıl bursluluk sınavı açtığımızı da eklemek isterim.

 

 

 

Editör: TE Bilişim