Bozüyük’te Seyhan Karton Ambalaj Kalıp’ın 26 yıllık deneyimi ile çevre dostu dekoratif ürünleri hayata geçiren yeni bir marka doğdu: BOX BUTİK.  Markanın kurucusu Aslı Seyhan, hayal gücü kadar sonsuz ürün seçeneği bulunan ve yüzde100 geri dönüşümlü malzeme kullanarak tasarladıkları üç boyutlu ve 7’den 70’e herkese hitap eden çok özel tasarımları anlattı.

BOX BUTİK markası nasıl doğdu?

26 yıllık aile şirketi Seyhan Karton Ambalaj Kalıp desteği ile 16 yıl önce kurulmuş olan oluklu mukavva kutu üretimine ağırlık veren diğer kardeş firmamız, Seyhan Kutu’nun markası; BOX BUTİK. Henüz birkaç ay önce BOX BUTİK markamızla, yüzde100 geri dönüşümlü malzeme olan oluklu mukavvadan, çevre dostu dekoratif ürünler de tasarlayıp, üretebileceğimizi düşündük. Bunu başarabilecek ve hayata geçirebilecek, her tür alt yapı, know-how,  teknoloji ve özellikle bu malzeme ile ilgili yıllara dayanan tecrübemiz zaten mevcuttu. Tüm ürünlerin üç boyutlu ve 7’den 70’e hitap etmesini, oldukça çok çeşit ve çok özel tasarımlar olmasını hedefledik. Yıllara dayanan tasarım ve imalat ekibimize, endüstriyel tasarımcı olan Burak Sürmen’i de dahil ederek, ürünlerimize kısa bir sürede, daha çok çeşit, renk ve kalite kattık. Herkese hitap eden ve her biri çok farklı olan ürünlerimizin ortaya çıkmasındaki en büyük katkı, Box Butik çalışanlarımızın severek isteyerek ve hayal gücünü kullanarak çalışması. Markamızın doğmasında ve ilerlemesindeki en önemli faktörler bunlardı bence. Motivasyon!

GERİ DÖNÜŞÜMLÜ EKOLOJİK MALZEMEDEN…

Burada ürettiğiniz özel tasarımlarınız aynı zamanda çevre dostu değil mi? Ürünler hangi malzeme ile nasıl üretiliyor?

Kullanmış olduğumuz oluklu mukavva yüzde 100 geri dönüşümlü, ekolojik bir malzeme. Ürünlerimizin tasarımında da malzemenin doğal dokusuna sadık kalarak çevre dostu olmasına dikkat ediyoruz. Tasarım aşaması sonrası, prototipler çıkarıp, üç boyutlu haliyle ergonomik olup olmadığını değerlendiriyoruz. Daha sonra renk ve detaylara yönelip, son rötuşları yaptıktan sonra ürünün tamamını imalata alıyoruz.

Az önce “Hayal Gücü” derken, Box Butik ürün yelpazesi nedir?

Tek tip, standart ürünler üretmiyoruz. Dekoratif, hediyelik, kırtasiye, kişiye özel hediyeler, duvar süsleri, ofislere uygun objeler ve daha bir çok… Kısacası sonsuz diyebiliriz. Her şeyden esinlenebiliyoruz ve nerdeyse her aklımıza ve hayalini kurduğumuz şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu mesela, yılbaşına özel çam ağacı olabilir, yonca yaprağı olabilir, barış işareti olabilir, kitaplık olabilir, geyik maketi olabilir, sevilen bir filme veya rock gurubuna ait bir logo aydınlatma olabilir. Hatta kedinize özel, kedi evi veya kedi tırmalama ünitesi olabilir. Çocuk odasına özel Küçük Prens heykelciği olabilir. Ayrıca, hayal gücümüze müşterilerimizi de dahil ediyoruz. Kendilerinden gelen özel talep doğrultusunda objelere de yapıyoruz.

KİŞİYE ÖZEL TASARIMLAR

Müşteri olarak mesela bu sürece nasıl dahil olabiliriz?

Kendiniz, çocuklarınız, sevgiliniz, eşiniz, sevdikleriniz için standart, herkeste olmayan, kişiye özel hediyelerinizi özelleştirebilirsiniz. Geçenlerde bir opera sanatçısı evinin duvarına sol anahtarı ve notalarla bir dekoratif ürün istedi. Bunun ön tasarımını, ölçüsünü, rengini verdi biz de tam hayal ettiği gibi sadece kendisine ait olan bir obje tasarlayıp imal ettik. Başka bir müşterimiz ofisine kendi logosunu masaüstü olarak tasarlamamızı istedi. Bir başka müşterimiz kafesine ait aydınlatma konseptinin (tavan lambaları) tamamı kullanmış olduğumuz malzemeden olmasını istedi. Müşteriyle interaktif bir şekilde çalışmak çok samimi, eğlenceli ve keyifli.

SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE ÖZEL TASARIMLAR

Sevgililer Günü’ne Özel önerebileceğiniz veya yaptığınız ürünler var mı?

Evet, özellikle kişiye özel LED ışıklı isim aydınlatmalar çok beğeniliyor. Çiftlerin isimlerini veya sevgilinin ismini duvar veya masaüstü aydınlatma olarak yapıyoruz. Bu çok özel ve kimsede olmayan oldukça anlamlı bir hediye oluyor. Kitap kurdu bir sevgiliniz varsa çok farklı kitaplıklarımız da ilgi görmekte. Veya kedilere yönelik ürünler. Tüm ürünler kişinin zevkine, isteğine bağlı. Kısacası hepsinin beğenilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.

Ürünlerinizin satışını nasıl ve nerden yapıyorsunuz?

Henüz çok yeni olduğumuz için her çıkan ürünü sosyal medya hesabımızdan paylaşıyoruz. Satışlarını da şimdilik bunlar üzerinden veya mail ile gerçekleştiriyoruz. Bozüyük-Eskişehir Karayolu 13’üncü kilometrede faaliyette bulunan SEYHAN Karton Ambalaj Kalıp bünyesinde BOX BUTİK Showroom yapım aşamasında. Yine de ürünleri burada, yerinde görmek, sipariş vermek veya satın almak mümkün. Online Shop için çalışmalarımız devam ediyor ve önümüzdeki 2 ay içinde aktifleştirmeyi hedefliyoruz. Gerçi kişiye özel ürünler yine telefon ve mail üzerinden yapılacak, fakat yine de internet satışı birçok ürünümüzü ve satışı kolaylaştıran bir araç olarak kaçınılmaz.

Geleceğe dönük planlarınız, projeleriniz neler?

Her geçen gün ürünlerimizi ve kategorileri çoğaltmak ve daha çok alana, hitap etmek. Çevreye, geri dönüşüme ve ekolojik olan ürünlere olan bilinç her geçen gün artmakta. Bu anlamda ürünlerimizle katkı sağlayarak, çevre dostu olan herkese sevdirebilmeyi amaçlıyoruz.

Editör: TE Bilişim