KAYNAK: MANŞET GAZETESİ
SÖYLEŞİ: ESRA ÇEVİK


Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, en büyük hedeflerinin Eskişehir’de yüzde 43 olan oy potansiyellerini yüzde 50’nin üzerine çıkarmak olduğunu kaydetti. Sallarel’e göre bu başarının sağlanması ise mahallelere özel sürdürülecek çalışmalar. CHP’nin genç başkanı Sallerel Manşet okuyucuları için sorularımızı yanıtladı.


MAHALLELERDE KOLLARI SIVADIK

İlk olarak göreve geldiğiniz günden bu yana geçen süreçte yaptığınız çalışmaları aktarır mısınız? En büyük desteği kimden aldınız?

3 adaylı bir seçimi 80 küsür oy ile kazandıktan sonra kongreyi kapattık ve hemen çalışmalarımıza başladık. Göreve gelir gelmez, yarın seçim varmış gibi ne yaparız ne yapmalıyız sorusuna yanıt arayarak, hiç kimseyi ötelemeden, sen ben ayrımı yapmadan, mahallelerde çalışmalarımıza adım attık. Üye güncelleme çalışmalarımıza başladık başladık. %90 civarında güncellemelerimizi bitirdik 8 bin üyemiz var Odunpazarı bölgesinde.  En çok üyemiz Büyükdere Mahallesi’nde. Sonrasında sandık çevresi örgütlenmelerimizi tamamladık. Sandık çevresi sorumlularımızın eğitimine başladık. Odunpazarı’ndaki tüm mahallelerimizin sandık çevresi sorumlularımız belirlendi. Her sorumlu kendi seçim bölgesinde kendi sandığında oy kullanacak olan seçmenin evine giderek onu dinleyecek. Sokaktaki seçmenin sıkıntılarını çözmek yardım etmek projeler üretecek. 230 sandık çevresi sorumlumuza eğitim verdik.  Ayrıca danışma kurulu toplantımızı yaptık ve o toplantıda da tüm delegelerimizi, geçmiş dönemdeki il ve ilçe başkanlarımızla, üyelerimizle, örgütlerde görev alan arkadaşlarımızla birlikte parti içi çalışma ve hedeflerimizi konuştuk. Gerek kongremizde gerek ise sonraki dönemlerde en büyük desteği il başkanımızdan aldım. Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyesi’nden de destek aldık. Siyasetin doğasında vardır bir ismi ya da ekibi desteklemek ya da gönülden geçirmek, daha iyi bir uyum ve sağlıklı çalışma yürütebilmek adına. Bu da gayet normal.

GENEL BAŞKANIMIZLA HİÇBİR SORUNUMUZ YOK

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik şehit cenazelerinde kendisine gösterilen tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Son şehit cenazemizde bize de burada tepki gösterildi. Ben tüm bu tepkilerin koordineli olarak planlı ve bilerek yapıldığını düşünüyorum. O şehit cenazesinden sonra bizim partimizin önüne yazılama yapıldı. Ondan 1-2 ay öncesinde ise demir çubuk sapladılar tabelamıza. Belediye başkanlarımıza ve kadın kollarımıza cenazede sözlü tacizler edildi ve il başkanımız gerekli cevabı o gün orada hemen yaptı. Bilinçli bir saldırı bu. Cumhuriyet Halk Partisi’ni PKK ile yan yana gösterme çabasındalar. Oslo’da Pkk'la oturan kendileri, seyyar mahkemeler kurarak teröristlerin ülke girişine izin veren kendileri,pkk şehirlere bombalarla yığınak yaparken görmezden gelip askere müdahale izni vermeyen kendileri şimdi çıkıp bizi pkk ile yan yana gösterme çabasındalar.Biz her yerde PKK terör örgütüdür diyoruz ve işbirlikçisinin Akp olduğu söylüyoruz. Genel başkanımızın bazı demeçlerini de sadece tek bir kısmını alıp çarptırarak yayına vererek o söylem üzerinden de propaganda yürütüyorlar. Açıklamaların bütünlüğünden uzak bir biçimde kasıtlı olarak sürdürülen bir karalama kampanyası, algı operasyonu var ortada. Başarılı olamayacaklar. Biz genel başkanımıza yürüyüşümüzle de desteğimizi gösterdik.

İLÇELERDE ÇALIŞMALAR SON SÜRAT

CHP ilçelerde ne durumda? Örgütlenme ve mahalle çalışmalarında neler yapıyorsunuz?

İlçe örgütlerimizde de sorun ve sıkıntı yok. Odunpazarı’nda yapılan çalışmalarımızın neredeyse aynısı diğer ilçelerimizde de yapılıyor. Mahalle toplantılarımız, sandık çevresi çalışmalarımız, üye bazlı örgütlenmelerimiz ve alan çalışmalarımız gayet verimli sürüyor. İl Başkanımız ile beraber, ben de hafta sonları ilçelere gidiyorum. Orada kahvelerde toplantılarımızı yapıyoruz vatandaşlarımızı dinliyoruz. Sandık çevresi çalışmalarımıza önem veriyoruz. Yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlamış olacağız.

SİYASETİN ÖZÜ DİNLEMEKTİR

CHP oyları neden yüzde 25’in üzerine çıkamıyor? Bu konuda sizden bir özeleştiri istesem.

Bu sadece Genel Başkanımız ile oyumuzu yükselteceğimiz bir olay değil. İl ve ilçe örgütlerinin de bu konuda destek vermesi, sahaya inmesi gerekiyor. Sıkılmadık el çalınmadık kapı bırakmayacağız demekle değil bunda samimi olmak ve insanlara göstermek gerekiyor. Bana göre siyasetin yüzde 80’i dinlemek yüzde 20’si konuşmaktır. Önce dinlemelisiniz, karşınızdakini anlamalısınız ve sonra kendinizi anlatmalısınız. Seçmene önemsendiğini hissettirmek ve güven vermek gerekiyor. Bizde buna özen gösteriyoruz. Önce dinlemesini bileceğiz. İnsanlara yardımcı olacağız ve sorunlarına çözüm üretmemiz gerekiyor. Ulusal medya zaten iktidarın elinde istediği algıyı istediği şekilde yönetiyor. Eskişehir’de de bizim yaptığımız bazı açıklamaları bazı gazeteler vermiyor,  ama bizim açıklamalarımıza cevaben açıklama yapan iktidar partisinin açıklamalarını veriyor. Bu da bunun gibi. En önemlisi ilçe örgütlerimizin mahallelerde yapılan çalışmalarında elde edeceği başarı ile biz bu sorunu aşacağımıza inanıyorum.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

CHP Odunpazarı İlçe Örgütü’nin Eskişehir ve bölge ekseninde gündeminde neler var? En çok hangi konular üzerinde duruyorsunuz?

Bakın Ülke genelinde olduğu gibi Eskişehirde'de iyi olan vatandaşın iyiliğine olan ne varsa Ak parti herşeye karşı çıkıyor. Belediyelerimizin projeleri engelleniyor.AK Parti’nin uyguladığı politikalar ve baskıcı rejiminden dolayı her kesim gibi en son  liseler de ayaklandı.Onlar hem Eskişehir'in hem Türkiye'nin geleceği onlar okullarındaki baskıcı-gerici-çağdışı eğitime karşı geliyorlar. AK Parti’nin Eskişehir’de en fazla oy aldığı mahalle Emek Mahallesi. Oysa bakıyorsunuz Haşim Ateş zamanından bu yana tek bir taş konulmamış mahalleye. Emek Mahallesi’ne özellikle özen gösteriyoruz. Emek’teki oylarımızı arttıracağız. Odunpazarı Belediyesi’nin Emek2te yaptığı çalışmalara ilgi büyük. Özellikle de Halk Eğitim Merkezi’ne çok sayıda kadın gidip faydalanıyor.  Mahallelerimizin sorunlarını nasıl çözebiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Eskişehir’deki tüm yanlış uygulamalarla ilgili anında kamuoyu yaratıp sesimizi yükselteceğiz.

Son olarak hem şahsınız hem de partiniz olarak hedef ve geleceğe dönük planlarınız nelerdir?

Eskişehir’deki hedefimiz net olarak hem yerel seçimlerde hem de genel seçimlerde yüzde 50’yi geçmek. Çünkü bizim burada potansiyelimiz çok yüksek. Her mahalleye kendi özelinde çalışmalarımızı yapacağız. Mahalleye özgü çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Partimle ilgili hedefimiz CHP’nin iktidar olması. İktidar bir partinin ilçe başkanı olmak benim için en büyük artı olacak. Ak Partini ülkeyi düşürdüğü bu kötü durumda baskıcı bir ortamda, kendim için bir hedefimin olması ya da bir beklenti içerisinde olmam söz konusu bile olamaz. Partimizin kazanması zaten bizim de kazancımızdır. 
 
 

 
Editör: TE Bilişim