Doğal ve ev yapımı lezzetli ürünleri ile damakları şenlendirirken, mavi beyaz Bodrum konseptiyle de ruhunuzu doyuran Dudu’s, Atatürk Bulvarı’nda açıldı. Aysun ve Kerem Avşalak Eskişehir’in yeni mekanı Dudu’s’un kapılarını ESGAZETE'YE açtı.

Önce isimle başlayalım, Dudu’s adını nereden aldı, özel bir anlamı var mı?

Evet çok özel bir anlamı var benim ve eşim için, kızımın adından geliyor bu isim. Kızımın adı Duru ve biz ona hep dudu derdik, Dudu’s da Dudu’nun yeri anlamına geliyor, bu yüzden çok sevdik bu adı ve hayalimizdeki bu yeri ortaya çıkarmadan önce ismi hazırdı bizim için.

Dudu’s nasıl ortaya çıktı peki?

15 yaşından başlayan hayalimi 32 yaşında gerçekleştirmeye başladım diyebilirim. 70 kişilik bir restoran kafe Dudu’s. Burada doğum günü, baby shower, diş buğdayı partisi, günler, okul, site ve dernek toplantılarına da ev sahipliği yapıyoruz. Hayat ne kadar zor olsa da hayallerimiz için yaşamalıyız diye düşünüyorum, Dudu’s da böyle bir hayalin ürünü, tüm hayallerin gerçekleşmesi diliyorum.

Özellikle doğal ve ev yapımı ürünleriniz çok beğeniliyor, kahvaltının sizin için anlamı nedir?

Kahvaltı hayatım boyunca, güne mutlu başlamamı sağlayan en önemli öğün oldu. Bu nedenle kahvaltıyı hep bir mutluluk sofrası gibi düşündüm. Benim için ağırlanacak en önemli misafirler, kahvaltı sofrasında ağırlanmalıydı. Cemal Süreyya’nın da dediği gibi “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” Bu hayalim 15 yaşında başladı, gittiğim her kafede kendi hayalime göre bir yer düşledim. Bütün bunları gerçekleştirmeye başlamam epeyce zaman alsa da her şeyin en doğru zamanda gerçekleşeceğini düşünüyorum. Kahvaltıdan mutlu ayrılan insanlar güne, hayata mutlu devam ederler. Bu düşünceyle, mekanımıza gelen herkes bizim müşterimiz değil, misafirimiz düşüncesi ile eşimle birlikte çıktığımız bu yolda herkesi bu sofradan mutlu, lezzete doymuş, uğurlamak istiyoruz.

Dudu’s Bodrum konsepti ile dekore edilmiş, bunun özel bir nedeni var mı?

Aslında bu gördüğünüz fotoğraf bizim yaşamayı hayal ettiğimiz yer, denizi, maviyi, beyazı çok seviyoruz. Eskişehir’in soğuk havasında insanlara deniz, mavi ve beyaz konsepti ile Ege’yi yaşatmayı, onların içini ısıtmayı istedik. Hayat koşuşturmasında hepimizin özlemidir, deniz, kum, güneş, sakinlik ve dinginlik. Bu hayalimizi gerçekleştirmek ve insanları biraz olsun, günün stresinden uzaklaştırmak için bu konsepti tasarlamaya çalıştık.

Dudu’s’ta insanlar ne bulacak?

Amacımız burada günlük müşteriler değil, dostlar kazanmak. Dostlarımızla birlikte, güzel sohbetler eşliğinde, sofralar kurmak, hayallerimizi konuşmak ve yaşamak için buradayız. Dudu’s’a gelenler bizim misafirimiz ve misafirlerimiz, buradan lezzete doymuş ve huzurlu ayrılacak. İnsanlar burada ürünlerin en doğalını ve lezzetlisini bulacak.

Dudu’s’ta dikkatimi çeken en önemli şey; buradaki her ürün neredeyse başka bir yerden geliyor ve ev yapımı, doğal ürünler var, biraz da bunlardan söz eder misiniz?

Evet, örneğin; Balıkesir’den peynir,  Erzincan’dan tulum peynir, çeçil peyniri getirtiyoruz. Manyas Peyniri, Bolu Tereyağı, Erzincan Dut Pekmezi ve Petek Balı, Edremit Zeytini var. Dondurmalarımız Kahramanmaraş’tan geliyor, meyvelerden yapılıyor ve meyve parçacıkları var bolca. Baklavalarımız ve böreklerimiz ev yapımı , hazır yufka dahi kullanılmadan yapılıyor. Sahlep, Burdur Bucak’tan geliyor, en son Erzincan’dan kaya tuzu getirttim…

Bunları dinlerken bile iştahımız kabardı, ama devam edelim başka neler var menüde?

Kızarmış dondurma, Kadayıflı Sütlü Tatlı’yı kendim yapıyorum. Mozaik baklava, burma kadayıf, yaş pasta ve kuru pasta çeşitleri, börekler, farklı soslar eşliğinde hazırladığımız tostlar, ev yapımı limonata, özel kahveler vs…

Ve ev yapımı reçelleriniz…

Bildiğimiz meyvelerin dışında farklı reçel çeşitlerimiz de var, süt reçeli, nane reçeli, pancar reçeli, acı biber reçeli…

Bu lezzetleri evimizde de istersek peki…

Tabi Dudu’s’ta yediğiniz bu tatları satın alabiliyorsunuz.

 

 

Editör: TE Bilişim