CHP’nin Eskişehir’deki ‘atom karıncası’ milletvekili Utku Çakırözer, çalışkanlığı, disiplini ve her yerde ve her koşulda insanın yanında olmaya çalışıyor. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet’ yürüyüşü ülkenin en büyük sorunlarından birisi olan konuya dikkat çekti. Çakırözer, bir yandan bu yürüyüşe, diğer tarafta da Eskişehir’deki etkinliklere katılıyor. Halk buluşmalarında Çakırözer’i hep görürsünüz.

İşte Çakırözer ile bu konu üzerinde söyleşi yaptık.

-Farklı bir milletvekili portresi çiziyorsunuz. Alçakgönüllü, pat diye insanların yanına oturup sohbet ediyorsunuz?

Eskişehir’imizin milletvekili olmak çok büyük bir onur olduğu kadar, önemli de bir sorumluluk yüklüyor omuzlarıma... Bu sorumluluğun bilinciyle şehrimizin ve hemşehrilerimizin talep ve beklentilerini karşılayabilmek için tüm gücümle çalışma gayreti içindeyim. Sadece Eskişehir’imizin değil tüm Türkiye’nin çözüm bekleyen sayısız sorunları var. Hemşehrilerimizin ve tüm yurttaşlarımızın başta işsizlik ve güvenlik olmak üzere onlarca kronik hale gelen sorunları var. Milletvekilliliğinin bana verdiği hak ve yetkilerin tamamını halkımızın sıkıntı ve taleplerinin çözümü ya da çözülmesi için ilgili merkezi ve yerel yönetimlere aktarılması için kullanıyorum. Bu sıfatı taşıdığım sürece de tüm enerjimi ve çabamı hemşehrilerimin refahı, huzuru ve mutluluğunu arttırmak için harcayacağım.

- Gazeteci kimliğiniz gazetecilere de örnek oluyor. Sadece milletvekilliğiniz değil, 'gazeteci' kimliğiniz ile toplumsal olaylara duyarlı olunması gerektiğini gösteriyorsunuz. 15 yıldır gazeteciler(yandaş medya) görmüyor, duymuyor, yazmıyor. Ne diyorsunuz?

Türkiye her açıdan çok zor bir dönemden geçiyor. Başta da ülkedeki basın ve ifade özgürlüğü alanında yaşanan sıkıntılar geliyor. Gerçekten de yaygın basında birkaç istisna dışında neredeyse tüm yayın organları ağız birliği etmişçesine sadece ve sadece hükümet ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın propaganda mekanizmasının parçası haline gelmiş durumdalar. Bir gazeteci olarak bu durum beni hem ülkem hem de çok sevdiğim mesleğimiz adına üzüyor, kaygılandırıyor. Türkiye’nin gerçek bir demokrasi ve hukuk devleti olabilmesinin yolu özgür ve objektif basının güçlenmesinden, çeşitlenmesinden geçmekte maalesef bugün bu noktanın çok ama çok uzağındayız. Ben milletvekili olarak ifade özgürlükleri ellerinden alınmış gazeteci meslektaşlarımın önce cezaevlerinden çıkması, sonra da yurttaşlarımızın haber alma hakkının sağlanması için yeniden özgürce çalışabilecekleri bir medya ortamının oluşmasının uğraşını veriyorum.

- Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da başlattığı Adalet Yürüşü sadece CHP’nin değil, toplumun tüm kesimlerinin desteklediği bir yürüyüşe dönüştü.. Ne düşünüyorsunuz?

Ülkemiz uzun süredir otoriter bir tek adam yönetiminde demokrasi ve hukuk devletinden giderek uzaklaştığımız Türkiye’de gazeteciler, milletvekilleri, aydınlar cezaevinde on binlerce öğretmen, akademisyen, kamu çalışanı suçlu suçsuz ayrımı yapılmadan ve adalete erişim imkanı bulunmaksızın işlerinden, aşlarından edilmiş durumdalar... Yüzbinlerce yurttaşımızın hayatını doğrudan ilgilendiren bir sosyal travma ile karşı karşıyayız. Öte yandan 15 Temmuz hain darbe girişiminin faillere, planlayıcıları ve bunları bulundukları üst düzey mevkilere getiren iş birlikçilerinden hala hesap sorulmuş değil.  Bağımsız ve tarafsız yargı diye bir şey kalmamış durumda. OHAL nedeniyle tüm hak ve özgürlüklerimiz kısıtladı. Ülke parlamentoyu by pas eden KHK’lar ile yönetiliyor. Türkiye böylesine kötü böylesine antidemokratik adaletsiz bir yönetimi hak etmiyor. İşte tüm bu adaletsizliklere dur demek, yeter demek için, ‘Adalet’ için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yürüyoruz.  Türkiye tam bağımsız ve demokratik bir ülke olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

-Eskişehir'in gördüğü en enerjik milletvekillerinden birisi oldunuz? Eskişehirliler hemen hemen sizi her etkinlikte görüyor. Çarşıda, pazarda, kıraathanede, partide... Bir bakıyorlar, Meclis’te konuşuyor...

Eskişehirliler sizi aynı gün içinde hem Adalet Yürüyüşü’nde hem Eskişehir’deki programlarda görüyor. Tüm bunları bir güne nasıl sığdırıyorsunuz?

Milletvekilleri hem ülkenin genel sorunları ve bunlara ilişkin yasama faaliyetleri hem de seçildikleri ilin talep ve sıkıntılarının karşılanması gibi iki önemli vazifeyi denge içinde götürmeye çalışırlar. Meclis açıkken haftanın 3- 4 günün Ankara’da kalan günleri de Eskişehir’imizde hemşehrilerimizle birlikte geçiriyoruz. Şimdi Meclis kapalı ama bu arada tüm ülkemizi ilgilendiren son derece hayati öneme sahip Adalet yürüyüşümüz var. Ben de sabah 8’de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyen milletvekilleri ve binlerce yurttaşımızla kol kola ülkemizin demokrasisi, özgürlükleri ve adaleti için yürüyorum. Bir kısa moladan sonra yürüyüşümüzün sabah etabı 12 gibi sona eriyor. 2 saatlik molanın ardından 14:30 da başlayan ikinci etap ise 17 gibi sona eriyor. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu istirahate çekildikten sonra ben de Eskişehir’e gelerek iftar sofralarına konuk oluyorum, Ramazan bereketine ortak oluyorum.

-Eskişehir’de hangi programlara katıldınız?

Bu Ramazan ayı boyunca Belediyelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve yurttaşlarımızın verdiği iftarlarda hemşehrilerimizle birlikte olmaktan çok büyük haz duydum. Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği iftar programında engelli yurttaşlarımız ve muhtarlarımızla buluştuk. Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerimizin mahalle iftarlarında değişik mahallerdeki hemşehrilerimizle bir araya gelip onları dinleme fırsatı buldum. Yine derneklerimizzn düzenlediği iftar programlarımızda hem şehit ailelerimiz ve gaziler ile hem de yurttaşlarımızla Ramazan bereketini paylaştık..

-Sosyal medya da da ev ziyaretlerinize ilişkin görüntüler var. Bunları ne zaman yapıyorsunuz..

İftar yemekleri için gittiğimiz mahallelerde bazı yurttaşlarımız hastalık ve yaşlılık sebebiyle sokak iftarlarımıza katılamıyor. Ben de değerli muhtarlarımızın yardımıyla iftarlara katılamayan hemşehrilerimizle evlerinde buluşuyorum..

-Sıcak ve samimi sohbetiniz için teşekkürler. Son olarak söylemek istedikleriniz..

Gazeteniz aracılığıyla da  hemşehrilerimizle buluşmamıza vesile olduğunuz için asıl ben teşekkür ederim. Sizlerin aracılığıyla bir kez daha tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı kutlar, sevgi, saygı ve huzur dolu nice bayramlar dilerim..

Editör: TE Bilişim