Özel Ümit Hastanesi Eskişehir’de deneyimli ve güçlü doktor kadrosu, son teknoloji cihazları ile hastalarına hizmet veriyor. Özel Ümit Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Dolu, hastane ile ilgili detaylı bilgi verdi. Dolu, Eskişehir’e ve bölgeye hizmet eden hastanenin 2017 yılı için hedefin yurtdışından hasta kabulüne arttırmak olduğunu belirtti.
Öncelikle bize Özel Ümit Hastanesini anlatır mısınız?
Özel Ümit Hastanesi olarak bu yıl 19.yılımızı dolduruyoruz. Tek hastane olarak başladık. Daha sonra ikinci hastanemizi bünyemize kattık. Yeni hastanemizde yenileme çalışmalarını yaptık. 50 ortakla başladığımız yolculuğumuza, ortakların bir kısmı değişmekle birlikte yine 50 ortakla devam etmekteyiz. Bütün ortakların hisseleri birbirine yakın oranlardadır. Bizim bir özelliğimiz de ortaklarımızın tamamının hekimlerden oluşuyor olması. 9 çocuk doktoru, 10 kadın doğum doktoru, 4 genel cerrah, 6 göz doktoru, 3 ortopedi doktoru,4 kulak burun boğaz doktoru, 2 üroloji, 4 nöroloji uzmanı, 4 kardiyolog, 2 kalp damar cerrahı olmak üzere 29 branşta 95 doktorumuz ve toplamda 725 çalışanımız var. Toplam 160 yatak kapasitemiz var. 14 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitemiz ile sadece Eskişehir’de değil, bölgede ciddi bir eksikliği karşılıyoruz. Hastanemizdeki doktor arkadaşlarımızın nitelikleri çok yüksek. Eskişehir’de tanınmış ve kendilerini ispatlamış hekimlerle çalışıyoruz.
Özel Ümit Hastanesi olarak farkınız nedir?
Eskişehir’de en iyi şartlarda, Avrupa standartlarında hizmet veriyoruz. Hem hasta hem hekim memnuniyetini esas alan bir anlayışımız var. Hekim arkadaşlarımızın kendi işyerleri gibi çalıştığı bir hastaneyiz. Hastane ortağı olsun olmasın, tüm hekimlerimiz o aidiyet duygusu ile çalışıyor. Bu hekimler açısından gıpta ile bakılan bir şey. Bu tür kurumların artması gerektiğini düşünüyorum.
Hastanenizde uygulanan özel ameliyat teknikleri ve uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz?
Tüm branştaki cerrahlarımız  laparoskopik ameliyatları çok rahatlıkla yapıyorlar. Genel Cerrah arkadaşlarımız obezite, kolon ameliyatları dahil olmak üzere her türlü ameliyatı laparoskopik yöntemler yapabilmekteler. Çok yetenekli bir kalp damar cerrahı arkadaşımız var. Kendisi çalışan kalpte by-pass yapmaktadır. Bu bizim için gurur verici bir şey. Hastanemizde yeni başlayan plastik cerrahı arkadaşımız ile Eskişehir’deki önemli bir eksiği gideriyoruz. Saç ekimi, liposakşın, meme büyütme- küçültme, burun estetiği, karın gerdirme gibi pek çok uygulama ile ön plana çıkıyor.
Hastanenizde en önem verdiğiniz konu nedir?
Ameliyatlarda komplikasyonları azaltmak için elimizden gelen her türlü gayret ediyoruz, Ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerimizde sterilizasyona çok önem veriyoruz. Ameliyathanelerimizde sürekli ölçümler yapılmakta. Servislerimiz yine temizliği ile ön plana çıkıyor, Enfeksiyon oranımız çok düşük. Bunu çalışanlarımıza borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Bizi görünmeyen gücümüz de bu anlamda işini en iyi şekilde yapan personelimiz oluyor. Hastanemiz 7 yıllık bir bina olmasına rağmen yeni bir görünümde. Her sene tadilatlarımızı yapıyoruz, hizmeti en iyi şekilde sağlamaya çalışıyoruz.
ESKİŞEHİR'DE SAĞLIK TURİZMİNİ ARTTIRACAĞIZ
Hastane olarak sadece Eskişehir’e değil, bölgeye de hizmet veriyorsunuz. Bu konuda yeni hedef ve projeleriniz var mı?
Evet, Bilecik, Kütahya, Afyon, Konya, Bolu gibi illerden çok sayıda hastamız geliyor. Yurtdışında gerçekleşen fuarlara katılarak kurumumuzu tanıtmaya çalışıyoruz. Özellikle Azerbaycan, Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinden hasta kabulüne arttırmaya çalışıyoruz .Bu yönde çalışmalarımız mevcut. Aslında hastanemize bu konuda ciddi anlamda talep de var. Bu konuda tek sorunumuz şehrimizdeki havaalanının çalışmaması. Eğer havaalanı çalışıyor olsaydı yurtdışından gelecek hastalara hastanemiz daha cazip gelecek. Bu hem Eskişehir’in tanıtımı hem de sağlık turizmi açısından önemli bir adım olacak. Tüm bölgeye hizmet eden bir hastane olarak 2017 yılı için hedefimiz yurtdışına da hizmet veren bir kurum olmak.
Son olarak 2017 yılı için hedefleriniz nelerdir?
2015 ve 2016 yılları bizim için yatırıma yönelik yıllar oldu.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
Özel Ümit Hastaneleri olarak 19 yılda biriktirdiğimiz ve bir kültüre dönüştürdüğümüz kalite ve etik anlayışının içinde yer aldığı değerleriyle harmanlayarak özel bir konum oluşturduk. Bundan sonraki sorumluluğumuzun bu konumu korumak ve geliştirerek sürdürmek olduğunun, bunun için her zaman gurur duyduğumuz nitelikli kadrolarımız ve teknolojik alt yapımızla, insan sağlığına katkı için var gücümüzle çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz.
 
 
Editör: TE Bilişim