Fizyomer Terapia’nın Kurucusu Başhekim Uzm. Dr. Türkan Tünerir, Fizyomer’in 15 yıllık büyüme öyküsünü tüm samimiyeti ve güler yüzü ile okurlarımız için anlattı.

Eskişehir Sazova mevkiinde Şubat ayı itibari ile hizmet vermeye başladıklarını anlatan Dr. Tünerir, Eskişehir’de engelli ve çevre dostu yeni binaları ile kendi alanında Türkiye’de bir ilke imza atmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Burayı aynı zamanda bir sağlıklı yaşam merkezi olarak tanımlayan Fizyomer Terapia’nın Kurucusu Türkan Tünerir, Fizyomer Terapia’nın, yeni binasında ve yeni vizyonuyla tüm Türkiye’ye hizmet vermeyi hedeflediğini kaydetti.

Fizyomer Terapia’nın kuruluş öyküsünü bizimle paylaşır mısınız? Bu merkezi kurarken neyi amaçladınız?

Türkiye’de bir ilk olarak kurulan Özel Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Merkezi, 15 yıl boyunca Eskişehirlilere ve bölge halkına kaliteli sağlık hizmeti sundu. 2015 yılı Şubat ayı itibariyle Türkiye’nin en büyük Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi olarak yeni binasında, Fizyomer Terapia konseptiyle marka şehir Eskişehir’de Türkiye’nin hizmetine açıldı. Fizyomer’in var olma amacı; toplumu oluşturan bireylerin sağlık alanında yaşam kalitesini yükseltmek ve bu amaçla koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici sağlık uygulamalarını bireylere ve topluma maksimum kalite ile ekonomik ve sürdürülebilir koşullarda sunmak.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Fizyomer Terapia’nın hedefi nedir?

Deneyimli kadrosu, 15 yıllık kurumsal tecrübesi ve 5 bin metrekare kapalı alanıyla Fizyomer, Terapia, önümüzdeki yıllarda, sunduğu modern tıp uygulamalarıyla hasta ve yakınlarının memnuniyetini maksimum düzeyde sağlamayı; profesyonel ekip ve modern donanımlarıyla Türkiye’de ve dünyada referans alınan bir sağlık kuruluşu olmayı hedefliyor.

Doktorlarınızı kısaca tanıtır mısınız?

Fizyomer Tıp Merkezi alanında uzman 8 doktoru ve diyetisyeni ile hizmet veriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerinde;  Uzm. Dr. Türkan Tünerir, Uzm. Dr. Sibel Özdinç Varol, Uzm. Dr. Beyhan Yenerkol, Uzm. Dr. Dilek Koç Yılmaz, Uzm. Dr. N.İrfan Ünver, Ortopedi Polikliniğinde Prof. Dr. Sinan Seber,  İç Hastalıkları (Dâhiliye) Polikliniğinde Uzm. Dr. M.Hamdi Sarıkardaşoğlu, Radyoloji Bölümünde Uzm. Dr. Osman Nuri Aşkar, Beslenme ve Diyetetik Bölümünde Dyt. Özge Çıtak hizmet veriyor.

HANGİ POLİKLİNİKLER VAR

Fizyomer Terapia’da hangi poliklinik ve tanı üniteleri bulunuyor, kısaca anlatır mısınız?

Fizyomer Terapia’da şu poliklinik ve tanı üniteleri var:Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, İç Hastalıkları (Dahiliye), Hipertansiyon, Diyabet, Obezite vb. hastalıkların tanı ve tedavisi, Ortopedi, Beslenme ve Diyetetik, Radyolojik Görüntüleme, MR, Tomografi (Dışardan hizmet alımı-servis hizmeti), Kemik Yoğunluğu Ölçümü, Ultrasonografi – Doppler USG, EMG, Biyokimya Tetkikleri, Vücut Analizleri – vücut kitle endeksi, Fizik Tedavi hizmetleri. Ultrason, lazer, tens, sıcak ve soğuk uygulama yöntemleri (hot pack, coldpack) gibi yardımcı araçlar kullanılarak yapılan tedavilerin tümünü kapsar. FizyomerTerapia’da Check-Up ve birçok paket bulunuyor ve bunlar, yaş-cinsiyet hatta kişilerin çalıştıkları iş kollarına göre detaylandırılıyor.

REHABİLİTASYON HİZMETLERİ

Fizyomer Terapia’da hangi hastalıklar, hangi yöntemlerle tedavi ediliyor?

Omurga hastalıklarının, eklem hastalıkları ya da romatizmal hastalıklarının, kırık sonrası gelişen eklem sertliklerinin, kalça, diz, omuz protez ameliyatlarının rehabilitasyonu yapılıyor. Romatizmal Hastalıklar Rehabilitasyonu; kaslarda ve eklemlerde ağrı şikayeti ile başlayan hastalık sürecidir. 250’den fazla türü mevcut olup, iltihaplı ve iltihapsız olmak üzere gruplara ayrılır. Çocuk Rehabilitasyonu; çocuklarda gelişen nörolojik ve ortopedik hastalıkların tedavisini kapsar. CP (beyin felci), kas ve omurilik hastalıkları (müskülerdistrofi), doğum yaralanmaları, hidrosefali, motor nöron, kol ve sinir felci, downsendromu gibi hastalıkların tedavisinde önemli rol oynar.Nörolojik Rehabilitasyon: Omurilik felci, travmalar, parkinson, hemipleji, parapleji, tetrapleji gibi hastalıkların tedavisinde uyguladığımız tedavi yöntemleridir.

İleri yaş grupları için özel yöntemler uyguluyorsunuz biraz bundan da söz eder misiniz?

Bunu Geriatrik Rehabilitasyon olarak tanımlıyoruz. Yaşça ilerlemiş bireylerde fiziksel güç kaybı veya hastalıklara bağlı gelişen fonksiyon kayıplarını azaltmak için kullanılan tedavi yöntemlerinin tamamıdır. Merkezimizde yaşlı hastalarımızın günübirlik tüm bakımları uzman doktor gözetiminde fizyoterapistler, fizik tedavi teknikerleri, hemşireler tarafından yapılmaktadır.

Akciğer hastalıkları rehabilitasyonu ve ameliyatlar sonrasında uygulanan rehabilitasyon yöntemlerini anlatır mısınız?

KOAH, Astım gibi Akciğer hastalıkları olan hastaların solunum kapasitelerini arttırmaya yönelik rehabilitasyon uygulamaları deneyimli fizyoterapistlerimiz tarafından yapılmaktadır.Kardiyak Rehabilitasyonu: Kalp kapak ameliyatları, bypass ameliyatı, gibi kalp ameliyatları sonrasında hastanın  fiziksel kapasitesini en yükseğe çıkarmayı sağlayan fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleridir. Ortopedik Rehabilitasyon: Ortopedik ameliyatlar sonrası gerekli görülen tedavileri kapsar. Menisküs yırtıkları, kas ve tendon zorlamaları, burkulmalar, ezilmeler, omuz yaralanmaları gibi hastalıklar bu tedavi grubu içerisinde ele alınmaktadır.Sporcu Rehabilitasyonu: Spor yaralanmalarına bağlı gelişen hastalıkların tedavisinde uygulanır.El Rehabilitasyonu: Karpal tünel sendromu (sinir sıkışması), yanık, ampütasyon, el cerrahisi sonrası uygulanan tedavilerdir. Elde tendon, sinir, kas yaralanmaları, kırıklarından sonra gelişen hastalıklarda elden omuza kadar olan bölgeyi tedavi etmeye yöneliktir. Lenfödem Tedavileri: Kanser ameliyatlarından sonra lenf nodüllerinin alınması sonrasında ve lenfatik sistemdeki bozukluklardan sonra oluşması nedeniyle lenf sıvılarının birikmesi diye tanımlıyoruz. Halk arasında fil hastalığı da denmektedir.

Rehabilitasyon hizmetleriniz dışında terapi de uyguluyorsunuz, bunlardan kısaca söz eder misiniz?

Masaj Terapötik (Tedavi Edici): Ağrı ve gerginliği azaltarak, kas ve bağ dokularının fonksiyonlarını arttıran tedavi uygulamalarıdır. Manuel Terapi: Elle uygulanan tedavi anlamına gelir. Mobilizasyon, manüplasyon, germe gibi özel yöntemler kullanılan tedavi türüdür. Kuru İğneleme: İlaç kullanılmadan sadece değişik boyutlardaki iğneler ile tetik noktalara uygulanan ve kas gerginliğini çözen bir yöntemdir.

ALTERNATİF TIP UYGULAMALARI

Sizi farklı kılan alanlardan biri de alternatif tedavi yöntemleriniz, bilmeyen okurlarımız için bunları da açar mısınız?

Evet, merkezimizde alternatif tıp uygulamaları da mevcut. Osteoporoz (Kemik Erimesi) Tanı ve Tedavisi: Kemiğin incelmesi ve mikro yapısının bozulması sonucu kemik kırılganlığının artmasıdır. Kemik ölçüm cihazı merkezimizde mevcut olup, çıkan sonuçlara göre tedavi yapılmaktadır.

ESWT: Yüksek basınçlı şok dalgaları ile tedavi yöntemidir. Topuk dikeni, tenisçi dirseği, karpal tünel (sinir sıkışması) gibi hastalıların tedavisinde olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Kinezyotape ( Bantlama ): Kas ve eklemleri destekleyerek, doğal iyileşme sürecini hızlandırmada kullandığımız tedavi yöntemidir.

Kriyoterapi: Soğuk Uygulama tedavisidir. Sıcak uygulama yapılamayan ödemli bölgelere uygulanır.

CPM Cihazları: Eklemlerin (omuz-diz-kalça) belli açılarda genişletilmesidir.Ortopedik ameliyatların erken döneminde uygulandığında rehabilitasyona erken başlanmasını sağlar.

Sağlıklı Zayıflama ve Obezite Rehabilitasyonu:  Dahiliye uzmanımız ve diyetisyenimiz kontrolünde çağımızın hastalığı olan obezite, merkezimizde tedavi edilmektedir.

HİDROTERAPİ YÖNTEMİ…

Hidroterapi yöntemi de Fizyomer Terapia’da uygulanan önemli yöntemlerden biri, bu yeni duyulmaya başlanan yöntemi kısaca anlatır mısınız

Hidroterapi (havuz terapisi), suyun fiziksel özelliklerinden faydalanarak hastalıkların ve fonksiyonel kayıpların tedavi edilmesi yöntemidir. Suyun kaldırma kuvvetinin yardımıyla vücudun taşıdığı yük azalır, normalde yapılamayan ya da yaparken çok fazla ağrıya sebep olan hareketlerin yapabilmesi mümkün olur. Hastanın ve hastalığın durumuna göre, fizyoterapi ile birlikte ya da fizyoterapi yerine kullanılabilir. Özellikle travma ya da cerrahi işlem sonrası yük bindirmenin sakıncalı olduğu fakat eklem hareket genişliğinin sağlanması ve kas kuvvetinin arttırılmasının gerektiği durumlarda kullanılır. Dünyada çok sık uygulanan fakat şehrimizde ilk olarak merkezimiz tarafından yapılan terapi yöntemidir. Suyun kaldırma özelliğinden yararlanarak hastalıkları tedavi edilir. Egzersiz için ideal su sıcaklığında (28-34 derece) uzman uzmanfizyoterapist ve/veya hidroterapistler eşliğinde hastalarımıza hizmet verilmektedir.

UZAY TERAPİSİ, ROBOTİK DENGE CİHAZI…

Uzay Terapisi, Robotik Lazer, MagnetoterapiRobotik Denge Cihazı da Eskişehir’deki ilklerinizden, bunları kısaca anlatarak, nelerin tedavisinde kullanıldıklarını açıklar mısınız?

Robotik Denge Cihazı: Şehrimizin ilklerinden olan bu cihazı denge kaybı olan hastalarımızın tedavilerinde uygulamakta olup, başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Uzay Terapisi: Şehrimizin ilklerinden olan özel giysi ve özel kafesten oluşan terapi aracıdır. Kullanılan ekipman ile yerçekimi azaltılarak yapılamayan hareketlerin yapılması sağlanır. Çocuk ve yetişkinlerde nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Robotik Lazer: İnatçı, kronik, zor iyileşen hastalıkların tedavisinde, sporcu yaralanmalarında sıklıkla kullanılır. Robot olarak veya manuel olarak veya her ikisini de farklı bölgelerde olmak üzere kullanılabilir. Yine bir ilktir.

Magnetoterapi: Manyetik alan tedavi cihazımız ile yapılan, iyileşmeyen kırıkların tedavisinde kullandığımız ve yine şehrimizin ilklerinden olan tedavi yöntemidir.

HAFTANIN 6 GÜNÜ 22:00’A KADAR AÇIK

Fizyomer Terapia’da haftanın 6 günü 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet verilirken, merkeze ulaşım ücretsiz hasta nakil servisleriyle sağlanabiliyor. Butterfly Club Cafe,  hastaların ve refakatçilerin tedavi öncesi ya da sonrası dinlenme ve bekleme sürelerini kaliteli geçirebilmeleri için tasarlandı. Konusunda deneyimli uzman hekimler, fizyoterapistler, hemşireler ve tüm Fizyomer ekibi, hastalarının yaşam kalitesini yükseltme misyonunu gerçekleştirmek için büyük bir enerjiyle çalışıyor.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim