AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet Akif Erdem, milletvekilliği aday adaylığı sürecinde nelerin etkili olduğunu, Eskişehir için neler vaad ettiğiniwww.esgazete.com’a anlattı.

Aday adaylığına karar vermeniz kolay oldu mu? Bu kararda neler etkili oldu?

Hiçbir zaman apolitik olmadım zaten. Ne öğrenciliğimde ne öncesinde ne sonrasında... Zaten yaşadığın hayata ve sosyal çevreye ilgiliysen, zaten bir tarafsın bir şekilde. Taraf olmak, kamp olmak anlamına gelmiyor. Mutlaka herkesin kendine ait oluşan bir fikri var. Ve o meşhur Maslov’un ihtiyaçlar hiyerarşisi piramidi vardır. İnsanlar önce yaşamda kalmak için gerekli olan temel ihtiyaçlarını giderirler.  Sonra barınma, güvenlik, grupsal aidiyetlik ve en son aşama da insani değerleri tamamlama sürecidir. Ondan sonra çevrendeki kişilere karşı sorumluluğunu yerine getirmek gelir. Bunların hepsini tamamladım. 2009’dan beri Eskişehir için bir şeyler yapabilmek adına AK Parti İl Yönetim Kurulu’ndaydım. “Her şeye ben yetişirim” gibi bir şey yok ama her zaman “Bu şehir için daha iyisi yapılabilir” düşüncesindeyim. Eskişehir’de yaşamaktan büyük keyif alan biri olarak, şehrime karşı borcumu ödemenin zamanı geldi diye düşünüyorum.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adaylığınızı açıkladığınızda çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?

Herkes bu duruma olumlu tepkiler verdi bir tek kişi muhalefet oldu; Hülya. “Neye ihtiyacımız var ki çocuklarımız, evimiz, işimiz, itibarımız, dostlarımız var. Oraya gittiğinde bana ne vaat ediyorsun?” dedi. “Sana hiçbir şey vaat etmiyorum. İnsanlara ya da bulunduğumuz yere karşı sorumluluklarımız var çünkü parayı, itibarı ve dostları zaten bu şehir sayesinde kazandık” dedim.  Ben bu şehir için daha iyi şeyler yapılabileceğini düşünüyorum.

Size göre Eskişehir’in en önemli sorunları nelerdir? Eskişehir için neler vaat ediyorsunuz?

Eskişehir bildiğiniz üzere Anadolu’nun efsanevi şehridir. Ama efsaneyi yeniden parlatmak ve şahlandırmak gerekiyor. Büyük hedef koymadan bir şey olmaz.  Eskişehir’de her şey var ve şu an Türkiye’nin en parlak şehri olmaya aday. Beraber olmak, ortak sinerji yaratmak ve yapılması gerekenleri hep birlikte yapmak gerekiyor. Bunun için itici güç olmak ise birtakım kanaat önderlerinin işi. Ben buna talibim. Yeni teşhisler koymak değil de var olan ve bilinen kanalları açmaya Eskişehir’i hakikatten dünyaya taşımada yeni bir yol açmak istiyorum.

Bir sağlıkçı olarak AK Parti’nin sağlık politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

AK Parti’nin sağlık alanındaki başarıları vatandaşlarımızın tamamı tarafından takdir görmüştür. Randevu alabilmek için gece yarısı hastane kapılarında sıraya girdiğimiz günleri birçoğumuz hatırlıyoruz. İlaç kuyruklarında günlerce sıra bekleyip, sonunda ilaç alamadan eve dönmenin üzüntüsünü çektiğimiz günleri çok şükür geride bıraktık. AK Parti hükümetlerinin başarılı sağlık politikaları sayesinde istediğimiz hastaneden bir telefonla randevu alabildiğimiz, dilediğimiz eczaneden her türlü ilacı rahatlıkla alabildiğimiz yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bir hekim olarak rahatlıkla ifade edebileceğim konu; vatandaşlarımız kadar hekimlerimizin yaşam standartlarının iyileştirilmesidir. Bundan sadece 15 yıl önce sadece asgari geçimini karşılamaya yetmeyecek komik maaşlarla çalışan hekim arkadaşlarımız bugün alın terlerinin karşılığını almaya başladı. Sağlık alanında devrim niteliği taşıyan hizmetlere ben de birçok vatandaşımız gibi şükranlarımı sunuyorum. Yapımı hızla devam eden modern hastanelerimiz, ülkemizi sağlık alanda yükselen bir değer olma noktasına taşımaktadır. Gelişmiş ülkelerin birçoğunda gerçekleştirilemeyen ameliyatların ülkemizde yapılabildiğini görmek, beni her geçen gün daha da umutlandırmaktadır. Bundan 15 yıl önce adı olumsuzluklarla anılan sağlık camiası, bugün milletimizin gurur kaynağı haline gelmiştir. Sağlık alanında birçok ilklere imza atan Eskişehirimizin bir sağlık merkezi haline gelebilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

AK Parti Eskişehir’de başarılı bir seçim geçirmek için neler yapmalı?

Partimiz bugüne kadar girdiği her seçimden zaferle çıkmayı başaran, rekorla imza atan bir partidir. Tecrübeli ve güçlü teşkilat yapısına sahip olan partimiz aynı zamanda dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Her seçimde oylarını artırarak devam etmek elbette ki parti yönetimimizin titiz çalışmalarının bir sonucudur. Teşkilat ve sivil toplum örgütlerinin fikirlerinin alınması, seçmenlerimize yönelik yapılan anketler, mülakatlar, detaylı analizler sonucunda vatandaşlarımızın teveccühüne mazhar olabilecek en iyi listeyi yine çıkaracağımızı düşünüyorum. Seçimlerde başarılı olmak için en önemli kriter Eskişehir halkını temsil edebilme kabiliyetine sahip kişilerin aday gösterilmesidir. Hemşerilerimizle gönül bağı olan, benimseyebilecekleri ve dertlerini anlatabilecekleri bir vekil listesiyle seçmenimizin huzuruna çıkmamız son derece önemlidir. Eskişehir’e hizmet edebilecek güzel bir ekiple yola çıktığımızda başarılı olmamız kaçınılmazdır.

Sizce genel seçimlerde AK Parti Eskişehir’de kaç milletvekili çıkaracak? Partinin Eskişehir’de başarılı olması nelere bağlı?

Genel seçimlerde hemşerilerimizi hoşnut edecek doğru bir listeyle çıkmamız halinde Türkiye genelindeki 400 milletvekili hedefine 4 vekille katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Bu noktada en önemli kriter hiçbir hemşerimizi dışarıda bırakmayacak, birleştirici ve bütünleştirici kişilerin görev ve sorumluluk almasıdır.

Aday adaylığı süresince sivil toplum kuruluşlarına, mahallelere, ilçelere ziyaretler gerçekleştirdiniz. İnsanların size ve AK Parti’ye yaklaşımları nasıl oldu?

Aday adaylığı sürecinde ekibimizle birlikte gece gündüz demeden ziyaretler gerçekleştirdik. Hemşerilerimizden dua ve desteklerini istedik. Bu ziyaretlerimizdeki temel amacımız, seçmenlerimize kendimizi tanıtmak ve onlara karşı hürmetlerimizi sunabilmekti. Milletin vekaletine talip olabilmek için önce milletin güvenini kazanmanız gerekmektedir. Yaptığımız her ziyarette büyük bir ilgiyle karşılaştık. Gerek esnaf ziyaretlerinde, gerekse sivil toplum kuruluşu ziyaretlerinde dostlarımızın dualarını almanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Editör: TE Bilişim