Bilgisayarınızda oynadığınız oyunlardan çıkıp gerçek dünyadaki oyunları oynamaya ne dersiniz? Gizemli bir ev, kilitli kapılar, tuhaf sesler…

 İpuçlarını takip ederek, şifreleri iki ya da beş kişiden oluşan ekibinle çözmeye hazır mısın? Oyun esnasında sizi ve ekibinizi bir eve kilitliyorlar. Siz de ipuçlarını arayarak, karşınıza çıkan sırları çözerek, odadan odaya koşturup parçaları birleştirmeye ve dış kapının şifresini belirli bir süre içerisinde bulmaya çalışıyorsunuz. Maksimum süreniz ise 1 saat. Bu süre içerisinde bitiremezseniz oyun sizin için bitmiş oluyor.

 

İLK ÖRNEKLERİ JAPONYA

 

Kaçış oyunlarının ilk örnekleri Japonya’da ortaya çıkmış. 2000’li yılların sonuna doğru Amerika’ya ve Avrupa’ya da yayılmış. Şimdilerde ise dünyanın dört bir yanında hem eğlence hem de turizm sektörüne taze kan getiren bir hareket olarak yayılmış durumda. Dünyadaki örneklerine bakarsak, her zaman apartman daireleriyle sınırlı kalmıyor kaçış oyunları; stadyumlarda, sinema salonlarında, gemilerde geçen oyunlar bile var. Türkiye'de ki  oyunlar şimdilik dev ortamlara yayılacak kadar popüler değil, ama sakın kalitesiz örneklerle karşılaşacağınızı sanmayın: ESKcape Games'in de yurt dışı benzerlerinden pek aşağı kalır yanı yok. Bir kaç ay içinde ikinci oyunlarını da hazırlayarak, binanın üç katını da Eskişehirliler için hizmete açacaklar.

 

ESKİŞEHİR’DE NEDEN OLMASIN DEDİK

 

Eskişehir’in ilk ve tek korku temalı evden kaçış oyununu da ESKcape Games ismiyle Mesut Dümrek açmış. ESKcape Games’i Eskişehir’e getirmekteki amaçlarının insanları eğlendirmek ve onların aileleriyle, arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu söylüyor Mesut Dümrek,  ESKcape Games’in Eskişehir’e geliş hikayesini ve oyunun kurallarını ise şöyle anlatıyor, "İstanbul'da bu oyunu oynadıktan sonra, Eskişehir gibi modern genç nüfusa sahip bir kentte niye olmasın? Eğlence, korku , gerilim , takım ruhu hepsi bir arada.” Şehir nüfusumuzun büyük bir bölümünü oluşturan öğrenciler için de özel indirimleri mevcut.

 

 PANİĞİ OLAN İNSANLAR GİRMEMELİ

 

 Oyun için yaş sınırının ise 16 ve üzeri olduğunu belirtiyor Mesut Dümrek, “Bir üst sınırımız yok. Amacımız insanların aileleriyle, arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirip eğlenmesi. Korkusu olan, paniği olan insanların girmemesini öneriyoruz. Zaten oyunda acil bir durum oluşur ve oyunu bitirmek isterseniz, oyun boyunca her odada sizi izleyen kameralar vasıtasıyla operatöre oyundan çıkmak istediğinizi söylemeniz yeterlidir. Oyun, anında son buluyor ve kapılar açılıyor. Aşağıda bekleyen ekip sizi karşılıyor” diyor. ESKcapes Games için oyun saatlerinin ise sabah 9, gece 12’yi kapsadığını söylüyorlar. Oyunu sonuna kadar çözmek isteyenler, korku ve gerilimi sonuna kadar yaşamak isteyenler için gece 12 seansı müthiş bir fırsat. Son seansta, gizemi sonuna kadar çözebilmeniz için yeterince vaktiniz var.

 

 SEVGİLİLER GÜNÜNE,  DOĞUM GÜNLERİNE ÖZEL ETKİNLİKLER

 

 ESKcapes Games’de korku temalı evden kaçış oyunu için özel etkinlikler de mevcut. Mesela arkadaşınıza sürpriz bir doğum günü mü hazırlamak istiyorsunuz? Ya da sevgilinize hiç unutamayacağı farklı bir gün mü yaşatmak istiyorsunuz? Hediyelerinizi ESKcape Games’e getiriyorsunuz ve onları evin değişik yerlerine gizliyorsunuz. Şifreler çözülüp kilitler açıldıkça hediyeler bulunuyor ve oyunun sonunda alt kattaki kapı açıldığında pastayla birlikte arkadaşlarınızı karşınızda görüyorsunuz, sıcak ve samimi bir ortamda bu özel gününüzü arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

 

BOL BOL EĞLENDİK 

 

Son olarak iş yerlerinde çalışanlar arasındaki ekip ruhunu çözümleyebilmek için ESKcape Games’in  farklı bir oyun tarzı olduğunu söylüyorlar. Kimi grup üyeleri bulduğu ipucunu ekip arkadaşlarıyla paylaşmadan, ipucunu bulduğu yere geri koyarken, kimi grup üyeleri ise müthiş bir ekip ruhu içinde var güçleriyle evden kaçmak için çabalıyorlar. Eğer arkadaşlarınızın, eşinizin veya çocuklarınızın panik halindeyken nasıl tepki verebileceklerini görmek istiyorsanız bu oyunu denemelisiniz. Tabii çocuklarınızın 16 yaşından büyük olması gerekiyor.

 

Benim de tadına vardığım bu özel aktiviteyi denemenizi tavsiye ederim . Korkunun yanında, daha önce yaşamadığım bir heyecanı yaşayarak ekip arkadaşlarımızla bol bol eğlendik. Çıkışta 'Ben hiç korkmadım' demeyin, çünkü ellerinde kayıtlar mevcut. 

 

Editör: TE Bilişim