NOT: Diğer fotoğraflar için ilgili galeriye git butonuna basın) 
Ağız ve diş sağlığı alanında Eskişehir’in markasına dönüşen ve sağlık hizmeti sunan Özel OLDCITYDENT Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi başarısı ve sürdürülebilir uluslar arası kaliteli hizmeti ile alanında örnek olmaya devam ediyor.

Özel OLDCITYDENT Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Engin Ateşler, 5 yıldır Eskişehir’de hizmet veren hastanenin başarı hikâyesini ve sunduğu hizmeti Esgazete okuyucuları ile paylaştı.

Sayın Engin Ateşler, bildiğimiz kadarıyla Özel OLDCITYDENT Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektesiniz. Öncelikle bize kendinizden biraz bahseder misiniz?

1978 yılında Eskişehir’de doğdum. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdikten sonra bir süre özel sektörde finans danışmanlığı, insan kaynakları uzmanlığı ve yöneticilik görevlerinde bulundum. Daha sonra kendi şirketimi kurarak ticari hayatıma başladım, turizm alanında ve daha sonra inşaat sektöründe yer aldım. Çalışma hayatım süresince sağlık sektörü hep ilgimi çekmekteydi, bu yönde farklı ve ilk olabilecek bir yatırım yapmak istiyordum. 2009 yılında Özel Oldcitydent Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile bu hayalimi gerçeğe dönüştürdüm.

ULUSLAR ARASI KALİTE STANDARDI

Hastanenizde hangi bölümler mevcut? Hastalarınıza ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Hastanemizin içerisinde Oral Diagnoz ve Radyoloji, Çene Cerrahisi, Ortodonti, Pedodonti (Çocuk Diş Sağlığı), Protetik Diş Tedavisi, Restoratif Tedavi (Diş Hastalıkları ve Tedavisi) genel diş hekimliği klinikleri ve tam teşekküllü ameliyathanemiz bulunuyor. Bu altyapı sayesinde bütün diş tedavilerini eksiksiz yapabiliyoruz ve genel anestezi, bilinçli sedasyon altında da hastalarımıza tedavi imkanı sunabiliyoruz. Bütün bu tedavileri uluslararası kalite ve sterilizasyon standartlarını karşılayarak vermek gerçekten önemli. Bu imkanları daha çok insana ulaştırmak için sürekli çalışıyoruz.

SAĞLIKTA HATA KABULEDİLEMEZ

Peki daha çok hastaya hizmet vermek hizmet kalitesi konusunda sizi zorlamıyor mu?

Tabi ki daha çok hastaya hizmet vermek daha çok dikkat ve özveri gerektiriyor. Hastane olarak büyürken hizmet kalitesini düşürmemek öncelikli hedeflerimiz arasında. Bunları sağlayabilmek için de hastanemizde oluşturduğumuz bilgi yönetim sistemleri, meslek içi eğitimler ve denetim modülü yöntemleri, hastanemizin neresinde iyileştirme yapmamız gerektiğini kısa sürede görmemizi ve çözümler üretmemizi sağlıyor. Sağlık alanında hata, kabul edilecek bir durum değildir, hata yapmamak için de devamlı sistemsel iyileştirmeler ve yenilemeler yapmak zorundasınız, bunlar da kurumumuzun vazgeçilmezleridir. Zaten bizim kuruluş amacımız diş sağlığı alanında farklılıklar yaratmak ve bunu da hastalarımıza sunmak,  bunun için de takım arkadaşlarımla beraber teknolojiyi yakından takip ediyoruz.

BAŞARININ TEMELİ O İŞİ SEVMEK

Son dönemlerde yaptığınız başarılı işlerle Oldcitydent diş hastanesinin adını çok fazla duyuyoruz, bunu neye bağlıyorsunuz?

Bizim multidisipliner bir çalışma yapımız var. Bunu uygulayabilmek biraz zor ama uygulanmaya başladıktan sonrada, verimliliğin arttığını gördükçe doğru yolda olduğunuzu anlıyorsunuz. Bence her işin başı işini sevmek ve severek yapmaktır. Tabii ki çalışma ortamı içinde yaptığınız işten keyif alan, mesleğinde yeniliklere açık olan, pozitif yönü ağır basan  çalışma arkadaşların olması size de güç veriyor. Sonuçta biz bir diş hastanesiyiz ve branşında uzmanlaşmış hekimlerle nasıl en güzel tedaviyi yapabiliriz diye düşünüyoruz. Ancak bunları yapmak bir takım işi, takımda herkesin bir görevi var ve herkes üstüne düşenin en iyisini yapmak  için çaba gösteriyor. Başarımızda hastanemizdeki doktorlar kadar hasta kabul personeli, diş hekimi asistanları, hemşire, tekniker,  teknisyenler ve teknik personelin hepsinin payı çok fazladır. Böyle bir kadroya sahip olabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum, hepsiyle de gurur duyuyorum. İyi ki varlar.

 

KALİTE FİYATI BELİRLİYOR

Ekibinizle gurur duyuyor olmanız ne kadar güzel. Son olarak, diş hekimliği hizmetlerinin bütün dünyada ve ülkemizde çok pahalı tedaviler olduğu konusunda genel bir kanı var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Diş tedavileri sizce de pahalı mı?

Ne yazık ki evet. Sadece ülkemizde değil bütün dünyada da bu böyle, hatta ülkemiz bu bakımdan aslında oldukça da avantajlı diyebiliriz. O yüzden yurt dışından çok sayıda hasta diş tedavileri için ülkemizi tercih edebiliyor. Fakat ülke koşullarını düşünürsek genel olarak yine de yüksek ücretli tedaviler olduğu söylenebilir. Bunun nedeni yapılan işin zorluğu ve diş tedavilerinde kullanılan kaliteli malzemelerin ve cihazların da oldukça yüksek fiyatlı  olması. Özellikle yüksek standartlarda malzemeler kullanıyorsanız ve iyi hekimlerle çalışıyorsanız ne yazık ki bu tedavileri daha ucuza yapma şansınız yok. Ucuzlatmaya çalıştığınızda kalitenin düşmesini engellemeniz mümkün değildir.

Samimi cevaplarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Başarılarınızın devamını dileriz.

Teşekkür ederim.

 

 

Editör: TE Bilişim