Haber: Nevin Bulut Atak
Haber Kaynağı: Manşet Gazetesi
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, Eskişehir ve Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İktidar ve ana muhalefet parti çekişmelerinin Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’e de zarar verdiğini ifade eden Yüceses, “Eskişehir’deki önemli sorunlardan bir tanesi siyasi iktidar partisinin milletvekili sayısının fazla olması ve yerelde de muhalefet partisinin belediyelerde görev yapmasından dolayı bir hizmet aksaması var. Anlaşamıyorlar ve bu durum halkı etkiliyor. Eskişehir siyasetine iktidar partisi yön veriyor. Siyaset ve iktidarın çekişmelerinde MHP’nin vekili olmadığı için o konuda eksik kalıyoruz. Bazı konularda karar aldığımız zaman yetersiz oluyoruz” diye konuştu.
Trafik sorunu çözülmeli
Eskişehir’in en önemli sorununun trafik olduğunu kaydeden Yüceses, “Şehir merkezinde yeni merkezler oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Şu anki yığılmadan  dolayı vatandaşımız mağdur oluyor. Trafik için MHP bünyesinde çalışan arkadaşlarımız ve önerilerimiz var. Bununla ilgili çalışmalarımızı en kısa zamanda paylaşacağız. Öğrenci şehriyiz. Kilit nokta, merkeziyetçi yapıdan çıkmak olmalı. Otopark ve üst geçit eksikliği de trafiği olumsuz etkiliyor. Mevcut otoparklar atıl durumda ve fiyatlar çok yüksek, indirim yapılabilir” dedi.
Eskişehir belediyelerini alabiliriz
MHP teşkilatı olarak belediyecilik adına projeleri olduğunu ve Eskişehir’de MHP belediye alamaz düşüncesini yıkarak, iyi bir belediyecilik yapmak istediklerini belirten Yüceses, “MHP Eskişehir’de belediye alamaz düşüncesi var. Ancak gönül veren MHP’li arkadaşlarımızla Eskişehir’de belediye almaya müsaidiz. Şu anda Eskişehir’de vekilimiz yok, belediye başkanımız yok. MHP kazanmadığı sürece kimin kazandığının bizim için bir anlamı da yok. AKP kazanmasın, CHP kazansın diye bir anlayışımız yok. Her zaman insan odaklı bir yapıyla karşılarına çıkacağız. Yerel siyasette iddialıyız. Oylarımızı artıracağız ve başka partilere giden oylarımızı toplayacağız” şeklinde konuştu.
Buhranlı bir süreçten geçiyoruz
15 Temmuz’dan sonra ülke olarak buhranlı bir süreçten geçildiğini ifade eden Yüceses, “15 Temmuz’da  kimine göre darbe bize göre ise bir terör saldırısı yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki bazı şer odakları askerimize,  polisimize ve sivil halkımıza zarar verdi. Ülke olarak bu süreçte bir buhrandan geçiyoruz.  MHP, 15 Temmuz sürecinde başta Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olmak üzere kilit partiydi. Partimizin gurup toplantısında 15 Temmuz sürecini Bahçeli bize anlattı. O gün yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz kalkışması ismini bile Devlet bey koydu. Devlet Beyin desteği Türkiye Cumhuriyeti hükümetineydi. Meclisimiz bombalanıyordu. Ülkemiz ihtilaller gördü daha önce. Bu sürecin ülkücü hareket ve milliyetçi hareket olarak en büyük sıkıntısını biz çektik. İlk kez bir darbe vatandaşa karşı oldu. Bu nedenle bu bir terör saldırısıydı. Bu süreçte Devlet beyin duruşu taraflı tarafsız herkes tarafından beğenildi. MHP 50 yıllık bir siyasi hareket köklü bir hareket. 15 Temmuz süreciyle Devlet Bahçeli daha çok desteklenmeye başladı” dedi.
Piyasada yaprak kımıldamıyor
15 Temmuz sonrası ülke ekonomisinin olumsuz etkilendiğini belirten Yüceses şöyle konuştu, “ Ülkede bir ekonomik sıkıntı vardı ancak kağıt üzerinde reeli göstermeyen açıklamalar yapılıyordu. Toplum içinde insanlarız çok net görülüyor ki, piyasada yaprak kımıldamıyor. İnsanlar kredi kartlarına yüklendi. Peşin para dönmüyor esnaflar ödemelerinde sıkıntı çekiyor ve ödemelerini zamanında yapamıyor. Bu şekilde mesleki itibarları zarar görüyor. Malzemesini alamayan esnaflarımız var.”
 
Ekonomik gelişmeleri, Başkanlık sistemi belirsizliği etkiliyor
 
 Ekonomik gelişmeleri, Başkanlık sistemi belirsizliğinin de etkilediğini ifade eden Yüceses, “ Şu an Türkiye’de başkanlık sistemi ile ilgili bir çalışma var. Filli olarak başkanlık sistemi işleniyor ancak bunun mecliste halledilmesi lazım. MHP gurup toplantılarında bu konuyu  gündeme getiriyor. Bu durum farklı guruplar tarafından saraya destek gibi görülüyor. Ancak genel başkanımız Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanındadır. Hukuksal bir süreç var ise mecliste çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konunun gündemde yer etmemesi lazım ki piyasa rahatlasın, herkes rahatlasın. Başkanlık sisteminin içeriğini bilmiyoruz her hangi bir şey söyleyemiyoruz ancak milletimizin faydasına olan her şeye MHP sonuna kadar imzasını atar. Sıkıntılar görürse de sonuna kadar karşısında durur. Mecliste ne karar aldıysak onun arkasında dururuz” dedi.
Ne olduğumuzu anlatacağız
Siyasetin sadece koltuk kaplamak ya da makam edinmek olmadığını vurgulayan Yüceses, “MHP olarak Eskişehir’de vekilimiz yok. Kim olursa olsun bir vekil kaybettiğimiz için üzgünüz. MHP Eskişehir’de altı vekilliğin hepsine adaydır. Yıllarca ne olmadığımızı anlatmaktan ne olduğumuzu anlatamadık. Genç, dinamik bir kadromuz var, yerel ve genelde oylarımızı yükseklere çekeceğiz inşallah. Biz MHP olarak vatandaşımızın hizmetine olan, siyasi edep ahlak içerisinde olan her şeyi destekleriz. Vatandaşımızın isteklerini dinleyip ilçe binamızı merkeze taşıdık. Tepebaşı bölgesinde mahalle temsilcilikleri açmayı düşünüyoruz. Amacımız, merkezi büyük mahallerimizde işlevsel ve sürekli açık olacak bir birim oluşturmak. Vatandaşlarımızın buraya gelmelerine gerek kalmadan taleplerini iletecekleri mahalle temsilcilikleri olacak. Bu bürolar seçim irtibat bürosu gibi sadece seçim zamanları değil, sürekli açık olacak” diye konuştu.
 
Belediyelerin ilçelerde istihdam edici çalışmaları olmalı
 
Merkez ilçelerde belediyecilik anlayışının sadece park bahçe yapmaktan ibaret olduğunu şehirlerin gelişmesi için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini belirten Yüceses, “Belediyelerin ilçelerde istihdam edici çalışmaları olmalı, sadece düzenlenen gezi programlarıyla belediyecilik olmayacağını düşünüyoruz. Merkez ilçelerde belediyecilik anlayışı sadece park bahçe yapmaktan ibaret. Park bahçeler de gerekli ancak bu çalışmalar yeterli değil. Sadece gezi programları ile belediyecilik olmayacağını düşünüyoruz. İlçelere hizmet yeteri kadar gitmiyor maalesef. Ulaşım konusunda sıkıntılar var. Belli saatten sonra ilçelere ekstra otobüsler konulmalı. Mevcut parklar, yüz ölçüm ve çocuk sayısına göre yeterli değil. Akşam saatlerinde ilçelerimizde güvenlik sıkıntıları yaşanabiliyor. Huzuru sağlamak için belediyeler öncülük edebilir ve güvenlik sistemi oluşturulabilir. Bu sayede istihdam alanları da oluşmuş olur. Yerel siyasette parti gözetilmemeli ki bu hizmetler gerçekleşebilsin. Her zaman hizmet edenler tercih edilmeli. Belediye başkanlarının siyasi söylemlerini ise kesinlikle olumlu görmüyorum”
Uğur Yüceces Kimdir?
1978 doğumlu Eskişehirli ve lise mezunu Uğur Yüceses, MHP ile tanışma hikayesini şöyle anlatıyor, “MHP ve ülkücü hareketle tanışmam 1994 senesine denk gelir. Daha önce Fevzi Çakmak Mahallesi ocak ve bölge ocak başkanlığı yaptım. Gelenekten gelen bir insanım, Eskişehir  ülkü ocaklarında teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcılığı ve başkan vekilliği yaptım. Kökümüz ülkü ocakları, yapımız o şekilde. Arkadaşlarımızın hepsi şehrin sorununu bilen şehrin insanı. Genç bir kadroyuz azimliyiz. Yaş ortalamamız 32. Şu anda MHP Eskişehir teşkilatında yöneticiyim ancak aynı zamanda da dışarıda bir ferdim ve şehrin yapısını ve sorunlarını iyi analiz edebiliyorum”
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
 
 
Editör: TE Bilişim