Haber Kaynağı:Manşet Gazetesi
Her ne kadar kendisi, Spor Camiasının dışından gelmiş olsa da spora ve sporcuya gönül vermiş bir isim Hüseyin Aksoy. Dinamik, sporu ilgilendiren her yerde kendisini görmeniz mümkün. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü. Kendisiyle buluştuk, Eskişehirspor’u, Eskişehir’deki sporu, stadyumu, kent meydanını… Spora dair gündemde olan ne varsa konuştuk. Yorumları size, sizi de söyleşimizle baş başa bırakıyoruz.
 

HAZİRAN’DA TESLİM
 
Stadyum. Eskişehir’in gündemden düşmeyen öncelikli konularından biri. Gelinen son nokta nedir? Ne zaman tamamlanacak yapımı?

 
Stadyum yüzde 85 seviyelerine geldi. Mayıs’ın ilk haftasında, Ankara’da bir firma tarafından bir yıl önce ekimi yapılan ve hazır olan çimimiz yerleştirilecek. Temmuz sonu Ağustos başı gibi de stadyumu bitmiş ve hazır bir biçimde teslim almayı planlıyoruz. Sezon maçları Ağustos’ta başlıyor. Sezona kadar stadyumu teslim almamız mümkün. TOKİ’ye yaptırdık ve anahtar teslim şeklinde bir anlaşma sağlandı. Bize her şeyi hazır şeklinde teslim etmelerinden sonra, bizim kullanım hakkımız ve sorumluluğumuz başlayacak.
 
İSİM, ESKİŞEHİRSPOR’A GELİR KAZANDIRABİLİR
 
Stadyuma hangi isim verilecek yine çokça tartışılan bir konu. Bununla ilgili resmiyette bir adım atıldı mı? Nasıl bir yol izlenecek?

 
Kamuoyunda isminin ne olması gerektiği ile ilgili anketler yapılıyor. Son dönemlerde de bazı tartışmalar yaşandı. Sayın Milli Eğitim Bakanımızın Valimizin ve kamuoyunun uygun gördüğü bir isim stadyuma konulacak. Bununla ilgili Bakanlığımızın, stadyumlara ve spor tesislerine isim verme yönetmeliğimiz var. Bu yönetmelikteki belirli şartlara, verilecek ismin uygun olması gerekiyor.  Şuan ki atmosferde ismin ne olacağı ile ilgili yaşanan tartışmaların dışındayız. Yönetmeliğimiz kapsamında firma isimleri de verilebilir bu şekilde de gelir elde edilebilir sponsorluk anlamında. Eskişehirspor şuan ekonomik sıkıntı yaşıyor. Belki takımı bu mali sıkıntıdan kurtarmak maksadıyla takım bir firma ya da markanın ismini sponsorluk anlaşması ile kullanmak isteyebilir. Tüm bunlarda yönetmelik gereği bir engel yok. Arzumuz takımımızın küme düşmemesi. Maddi sıkıntılardan kurtulması için gerekli her türlü teklifin ben bu kapsamda değerlendirileceğini düşünüyorum.
 
Stadyumun teslim alınmasının ardından mülk sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığı mı oluyor? Eskişehirspor’a ne kadar süreliğine kullanıma verilecek? Nasıl bir süreç izlenecek?
 
Stadyumlar, profesyonel takımları olan illerde yapılıyor ve yine o ilin takımına tahsis ediliyor. Onun da belli bir şartları var. O şartlar yerine getirilirse yine Eskişehirspor’a tahsisi devam edecek. İnşallah takımımız da güzel başarılara imza atar ve stadımızda takımımızı izlemeye ve desteklemeye devam ederiz.
 
KULÜP NE İSTERSE YAPABİLİR!
 
Yeni stadyumda Eskişehirspor’a gelir sağlayacak yapılar mevcut mu?  Yapılacak devir neleri kapsıyor? Hangi haklardan Eskişehirspor yararlanabilecek?
 
Biz stadyumu komple Eskişehirspor’a veriyoruz ve içerisindeki her şeyi kullanım hakkı da kendisinin olacak. İçerisinde değişik büyüklüklerde 54 loca bulunuyor. Kiraya verebilirler. Bu locaların ofis şekilde kullanılmasından ya da farklı şekilde alternatif kiralama şekilleri üzerine de şuan Eskişehirspor’un çalışmaları var. Locaların dışında restoranlar ve kafeler bulunuyor. İnsanlar artık maçı sadece tribünde değil, ailesi ile birlikte de gelerek bu restoran ya da kafelerden de izleyebilecekler. Bunların işletim hakkı da takımın olacak. Buradan da bir gelir elde edebilir. Giriş katında da kiraya verilebilecek dükkan şeklinde bölümler var. Bunları da kullanabilirler. Yine bin araçlık bir otopark olacak, burayı da değerlendirebilirler.
 
MEVCUT STADYUMUN 3 KATI
 
Önceki dönemlerde sadece maç zamanları değil, halkın 7/24 kullanabileceği bir stadyum yapılacağı söylenmişti. Bununla ilgili yeni bir ekleme ve değişiklik mevcut mu? Nasıl bir kullanımı olacak halk için?
 
Yapılan stadyumun bulunduğu alan 166 bin metrekarelik bir arazi. Şuan eski stadyumun yer aldığı ve meydan olarak kullanılacak olan alanın 3 katından da biraz büyüklükte bir yer olacak. Stadın dışında kalan boş alanlara yine Eskişehirspor ile yapılacak anlaşma doğrultusunda ek binalar da yapılabilir. Biz stadyumun mülk olarak sahibiyiz. Eskişehirspor’a gelir getirecek şeyleri yapma konusu onların karar vereceği bir durum. Biz Eskişehirspor’a bu 166 bin metrekarelik araziyi komple vereceğiz. İstedikleri şekilde kullanabilirler, işletebilirler. Bizim orada spor salonumuzun ve idari binamızın yapılacağı alan da vardı. 10 bin metrekare civarı bir alan. Orayı da istediği şekilde kullanabilir.
 
Yeni stadyum teslim alınmasının ardından gözler, şuan ki stadyumun bulunduğu alana çevrilecek. Bir meydan projesi var. Nasıl bir süreç ve ne tür adımlar bizleri bekliyor buradaki arsa ile ilgili?
 
Stadyum ile ilgili teslim bittiğinde bizim de mevcut stadyumdaki sorumluluğumuz bitecek. Buranın mülkiyeti Türk Dünyası Vakfına ait.  Bu arazi vakıf tarafından satın alındı. Meydan ile ilgili daha öncesinde de Sayın Milli Eğitim Bakanımızın bir proje tanıtımı olmuştu. Bize ne zaman boşalt derlerse biz burayı boşaltacağız. Tamamen Valilik bünyesinde de meydan şekillenme başlar. O konuda da şuanda spor salonumuz bitme aşamasına geldi. Yüzme havuzumuz da bir yıl sonra bitmiş olacak. Tahminim bu arazinin bu yatırımlar bitesiye kadar 1 yıl daha kullanımı devam eder diye düşünüyorum. Şuan idari bina yapımımız henüz başlamadı. Mimar arkadaşlarımız arazi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
 
 
Editör: TE Bilişim