Yaz ayların yaklaşması ile yoğunlaşan düğün hazırlıklarında tüketicilerin mutlak olarak alması gereken önlemler var. Düğün salonlarının davetli kapasitesi ve salona gelen davetlilere verecekleri ikram, ikramın tam olarak ne olduğu ve özellikleri, gelin pastasının kaç katlı olduğu ve kalitesi dikkat edilecek hususların başında gelmektedir.

Düğün öncesi ve sonrası evlenecek olan çiftlerin alacakları hizmetin neler olduğunu ve hangi tarihlerde hizmet alacaklarını, yapacakları karşılıklı sözleşmede belirlemeleri gerekmektedirler. Yapılan sözleşmelerin iki nüsha olarak düzenlenmeli ve ıslak imzalı olarak sözleşmenin birer nüshasını taraflar almalı.

ALIŞVERİŞLERDE

Alışverişlerde başta gelinlik ,damatlık veya abiye elbiseleri gibi giyimle  ilgili alışverişlerde mutlaka kalite ve fiyat araştırması yapılmalı aldıkları kıyafetlerin faturalarını almaları gerekmektedir.Yine diğer düğün öncesi alışverişlerinde de, bunlar mobilya, beyaz eşya gibi ev içi kullanılacak olan eşyaların da fiyat kalite araştırmasının yapılması çok önemli kullanılacak olan eşyaların kullanma kılavuzları gibi önemli olan belgeleri de almayı unutulmamalı.

DÜĞÜN SALONLARI

Düğün salonlarını tutacak olan  evlenecek çiftlerin, Dügün başlama ve bitiş saatleri salonun kaç kişi olduğu düğüne gelecek olan misafirlere yeteri kadar  oturma düzenin yeterliliğine dikkat edilmeli. Yemekli düğünlerde salonda verilecek olan yemeğin menünse çorbanın, yemeğin tatlının ne olacağı gibi ayrıntıları mutlaka sözleşmeye yazmaları önemli örneğin siz özleşmede tatlının ne olacağını belirmezseniz misafirlerin önüne yarım elma koyarak buda tatlı denebilir çünkü bunlar yaşanmış olan gerçekler. Yine salonda video çekimlerinde videonun süresi ve video kalitesinin hangi formatla çekileceği, yine fotoğraf çekimlerinde hangi ebatla kaç adet fotoğraf çekileceği gibi düğün sonrasında mutluluklarını belgeleyen bu hizmetlerinde sözleşmede yer alması önemlidir.

BALAYI

Düğünden sonra, evlenen çiftlerin balayını geçirecekleri yer tespitinin otel seçiminin iyi yapılması şart öncelikler yetkili bir acente yada güvenilir bir otel tercih edilmeli Tursab üyesi olmasına dikkat edilmeli otelin kaç yıldızlı olduğu da önemli,otelde kaldıkları süre içinde alacakları hizmetler bu hizmetler ulaşımdan başlayıp odaların büyüklüğü odaların aydınlatmaların ne tarafa baktığı ,sabah kahvaltısından akşama yemeğine kadar yiyecek içeceklerin, alınana hizmetlerin her şey dahil mi otel içinde alacakları diğer hizmetlerin, bunlar spor salonlarından tutunda sağlık hizmetine kadar tüm ayrıntıyı mutlaka bir sözleşme ile güven altına almalılar.

                   Sözleşeme sizi mağdur olduğunuzda kurtaran bir belgedir.

 Sülahi ÖZALP

Tükoder esk.Şb .Bşk.