Özel Oldcitydent Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde Özel Yesevi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 9’uncu sınıflara ağız diş taraması gerçekleştirildi.

Ağız ve diş sağlığının öneminin vurgulandığı etkinlikte; öğrenciler diş hekimleri tarafından detaylı bir şekilde muayene edildi ve gereken müdahaleler kendilerine anlatıldı. Ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi veren dişhekimleri, öğrencilere şunları aktardı: “15-17 yaş grubundaki çocuklarda ağız hijyeni çok ihmal edilebiliyor, bu nedenle ağız ve diş sağlığı hastalıkları artıyor. Ağız sağlığı tüm vücudun sağlığını etkiliyor, hasta olduğumuzda mikrobu yüzde 90 aldığımız yer ağız ve burun oluyor. Bu nedenle ağız sağlığının iyi olması, tüm vücudun daha sağlıklı olmasını etkiliyor. Herkese 6 ile 12 ayda bir düzenli olarak kontrol yaptırmalarını öneriyoruz.”

 AİLELER BİLGİLENDİRİLECEK

 Özel Yesevi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Matematik Öğretmeni Bilal Özdemir, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla düzenledikleri bu etkinlik ile öğrencilerin ağız ve diş muayenesinin yanı sıra ortodonti muayenesi ile de çocukların ağız ve çene sorunlarının olup olmadığına, diş teli ihtiyacı olup olmadığına bakılarak ailelerin bu konuda bilgilendirileceğini kaydetti.

 BÜTÜN YILA YAYILMALI

 Etkinlik sırasında bilgi veren Özel Oldcitydent Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Ateşler ise, ağız ve diş sağlığı eğitiminin çocuk yaşlarda verilmesi gerektiğini, eğitim verildikten sonra da düzenli kontrollerin ağız sağlığı için vazgeçilmez olduğunu belirtti. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğin yıl geneline yayılmasının olanaklı olduğunu sözlerine ekleyen Ateşler, “Bu sayede daha çok gencimize ulaşarak, tüm toplumun ağız diş sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunabiliriz. Bu tür organizasyonların yapılması için eğitimcilerin ve öğrenci velilerinin desteği de çok önemli. Hastane olarak bu konuda bize düşen görevi yapmaya hazırız” diye konuştu.

Eğlenceli bir ortamda gerçekleştirilen muayenelerin sonunda öğrencilere ağız ve diş bakım setleri hediye edildi.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Editör: TE Bilişim