Türk Sağlık Sen Eskişehir-Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Sağlık Bakanlığı’nın Aile hekimlerine yönelik çalışmalarına tepki gösterirken, aile hekimlerinin direnişine destek verdi.

Sağlık Bakanlığının ortaya koyduğu her yeni uygulamada ‘kervan yolda düzülür’ anlayışı ile hareket ettiğini öne süren Kararman, bakanlığın hekim ihtiyacından söz ettiğini anımsatarak bugün 4 bin hekimin hekimlik yapmadığını, almış olduğu eğitimle hiç alakası olmayan konularda idarecilik görevi yaptığını öne sürdü.

Hastanelerde iş yükünün arttığını, acil servislerin dolduğunu sorumlusunun Aile hekimleriymiş gibi çözümün onlarda arandığını vurgulayan Türk Sağlık Sen Eskişehir-Şube başkanı Hüseyin Kararman, “Şu bilinmelidir ki; hastaneler ve acil servislerdeki yığılmaların sorumlusu ve çözüm adresi Aile hekimliği çalışanları değildir. Bu yılmanın sorumlusu; 15 senedir bu ülkeyi yöneten iktidar ve onun Sağlık Bakanıdır. Bu sistem, vatandaşına ihtiyacı kadar eşit ve ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanması yerine, paran kadar sağlık anlayışına mecbur eden bir sistemdir” dedi.

Sağlık Bakanına, çalışanlar sizden dayatma değil, sorunlarına çözüm üretmenizi bekliyorlar’ diye seslenen Kararman şunları söyledi:

“Sizden; şiddete karşı çözüm, fiili hizmet zammı yani yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, daha itibarlı ve güvenceli bir çalışma ortamı bekliyorlar. Bu bir ulufe değil, çalışanların hakkıdır. Tüm sağlık çalışanları sizden haklarını talep ediyorlar. Sen onlara milletin duasını referans gösteriyorsun, sen milletin duasına da mı ipotek koydun.

Aile hekimliği çalışanlarının da sesini duy. Onların da bir ailesi olduklarını düşün. Onların da dinlenmeye ve aileleri ile zaman geçirmeye hakları olduğunu unutma. Onların acil hekimi değil aile hekimliği çalışanları olduğunu hatırla.”

Editör: TE Bilişim