Şehir dışından son bir ay içinde, 6 kişi, Eskişehir Sakarya Hastane'sine Beyin Baloncuğu (Anevrizma) hastalığı için başvurdu.

Eskişehir Sakarya Hastanesi’ne şiddetli baş ağrısı ile başvuran Adapazarlı Ali Can'ın beyninde, Beyin Baloncuğu (Anevrizma) tespit edildi. Ali Can'ın çekilen MR Anjiyosu’nda, beyin baloncuğundan şüphelenildiğinden Eskişehir Sakarya Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü’nde gerekli tetkikleri yapıldı. 62 yaşındaki Ali Can'a yapılan beyin anjiyosunda, halk arasında “Baloncuk” diye bilinen “Anevrizma” tespit edildi ve acil olarak ameliyata alındı. Eskişehir Sakarya Hastanesi hekimlerinden Opr. Dr. Murat Baloğlu ve Opr. Dr. Celal Özbek Çakır tarafından ameliyatı yapılan Ali Can kısa sürede sağlığına kavuştu.

BOYUNA YAYILAN BAŞ AĞRILARINA DİKKAT

 Opr. Dr. Murat Baloğlu operasyon hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Şehir dışından Eskişehir Sakarya Hastanesi'ne son 1 (bir) ay içinde,  6 (Altı)  'Anevrizma' hastası geldi. Ali Can da, şehir dışından 6’ncı gelen 'Anevrizma' hastasıdır. Ali Can'ın en büyük şansı, bağ ağrısı sonucunda hızlı bir şekilde doktora ulaşmasıdır. Çektiğiniz baş ağrılarından, farklı şiddetli boyuna yayılan baş ağrınız varsa, mutlaka doktora başvurunuz. Bu çok önemli baş ağrısı olabilir. Çünkü bu hastalarda bilincin yerinde iken tanının konulması ve müdahale edilmesi, hastanın yaşaması için çok önemlidir. 'Anevrizma' kafamızın içindeki patlamaya hazır bir el bombası gibidir. Şiddetli baş ağrısı olan hastaları, mutlaka bir beyin cerrahına gitmeleri konusunda uyarıyoruz”

ERTUĞRUL ALTINEL-ESKİŞEHİR

Editör: TE Bilişim