Aralarında profesör ve cerrahların bulunduğu bir grup doktor Columbia Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanına yazdıkları bir mektupla sağlıkla ilgili verdiği tavsiyeleri nedeniyle Doktor Mehmet Öz’ün Columbia Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmasını talep etti.
Dünyaca ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün milyonlar tarafından izlenen ‘The Dr. Oz Show’da sağlık hakkında verdiği bilgiler meslektaşlarının tepkisine neden oldu. Columbia Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi Dekanı Lee Goldman’a mektup gönderen aralarında profesör ve cerrahların da bulunduğu bir grup doktor, Columbia Üniversitesi’nde Cerrahi Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı ve cerrahi profesörü olarak görev yapan Mehmet Öz’ün bu görevlerinden uzaklaştırılmasını talep etti.
Doktor Öz’ün genetiği değiştirilmiş gıdalara (GDO) karşı mesnetsiz ve insafsızca karşı durduğu belirtilerek bilimi ve kanıta dayalı tıbbı aşağıladığı ifade edildi. Kendi mali çıkarları için yanlış tedavileri ve kürleri tavsiye ettiğini iddia eden doktorlar, Columbia Üniversitesi’nin Mehmet Öz’e prestijli bir akademik pozisyon verdiğinden dolayı şaşırdıklarını ifade ettiler. Mektupta ayrıca Mehmet Öz’ün çıkar amaçlı olarak diyet ilaçlarını övdüğü gerekçesiyle ABD Senatosu’nda ifade vermek zorunda kaldığı da hatırlatıldı.

ÜNİVERSİTEDEN SAVUNMA
Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi Sözcüsü Doug Levy tarafından doktorların mektubuna cevaben yapılan açıklamada ise, “Üniversitemiz akademik özgürlük prensiplerine tamamıyla bağlıdır ve fakülte üyelerinin umumi müzakerelerdeki ifade özgürlüğünü savunmaktadır” denildi.
(İHA)
Editör: TE Bilişim