Sağlık Sen, Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, Alpu, Beylikova ve Mihalıççık ilçelerindeki hastaneleri, 112 İstasyonlarını, Aile hekimliklerini ve Toplum Sağlığı Merkezlerini ziyaret etti.

Tekin, önceliklerinin sağlık personeline yıpranma verilmesi ve ayrıca  döner sermayenin emekliliğe yansıtılması yönünde çaba harcadıklarını söyledi. Tekin, Üniversite hastanelerinde ve Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ve taşrada görev yapan sağlık personelleri, teknik personel, genel idari hizmetler sınıfı ve yardımcı hizmetlerde görev yapan binlerce kişi emekli olmak için ek ödemenin emekliliğe yansıtılmasını beklediklerini dile getirdi.

Yıllarca özveriyle hizmet veren ve emekliliği gelmiş personeller artık emekli olmak huzur içerisinde yaşamak ve emeklilikte maddi olarak sıkıntı çekmek istemediklerini vurgulayan Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, “Maliye  Bakanından bu konuda müjdeli haberler beklemektedirler. Bu uygulamayla beraber sağlık bakanlığı ve bağlı kuruluşlara atanmak için görev bekleyen binlerce personel içinde müjdeli bir haber olacaktır. Emekli olanların yerine binlerce yeni personelin ataması yapılacağından yeni istihdam sağlanmış olacaktır” dedi.

Döner sermaye ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle emekli maaşları çok düşük kaldığını kaydeden Tekin şunları söyledi:

“ Haliyle emekli olacak sağlık çalışanları zor bir emeklilik süreci yaşayacaktır. Bu düşük ücretler karşısında sağlık çalışanları haklı olarak emekli olamamaktadırlar.  Döner sermaye emekliliğe yansıtılmalıdır. Döner sermayeler emekliliğe yansıtıldığında tüm çalışanlar rahat bir emeklilik yaşantısı süreceklerdir. Rahat bir emeklilik sağlık çalışanlarının en büyük hakkıdır. Tüm çalışanlar bu konuda Yetkililerden müjdeli haberleri beklemektedirler.”

 

Editör: TE Bilişim