Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Avrupa Kardiyoloji Derneği Eğitim Komitesi Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, Amerikan Kardiyoloji Koleji’ne bağlı komitelerden biri olan Aritmi (Çarpıntı) Komitesi’ne üye olarak davet edildi.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

On binlerce üyesi olan Amerikan Kardiyoloji Koleji, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en önemli Kardiyoloji derneklerinden biri. Derneğin komitelerinde nadiren Amerika Birleşik Devletleri dışından da seçkin bilim adamları görev alıyor. Prof. Dr. Bülent Görenek bu yeni göreviyle; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ni, Türkiye’yi ve Avrupa kardiyolojisini Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etme başarısını elde etti. Söz konusu komite çağımızın en yaygın ve ölümcül hastalığı olan çarpıntı ve aritmiler konusunda, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde eğitim faaliyetleri ve bilimsel araştırmalar yürüterek bilime ve insanlığa faydalı olmayı amaçlıyor.

MART AYINDA

Öte yandan Prof. Dr. Bülent Görenek derneğin Mart ayında Washington’da yapılacak olan kongresine de konuşmacı olarak davet edildi. Prof. Dr. Bülent Görenek bu kongrede çağımızın en önemli çarpıntı türlerinden olan “Atrium Fibrilasyonu” konusunda bir konuşma yapacak. Kongreye çoğu Amerika Birleşik Devletleri’nden otuz bini aşkın bilim adamının katılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim