Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi tarafından ailelere Serebral Palsi farkındalık eğitimi verildi.
 
Eğitimde; çocuklarına Serebral Palsi tanısı konan ailelere, bu süreçte neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verildi. Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde tedavi gören Serebral Palsi (beyin felci) hastası çocukların ailelerine verilen özel eğitime, Fizyomer Başhekimi Dr. Türkan Tünerir, Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Çolak ve Psikolog Burcu Tomaş katıldı.
 
GRUP TERAPİSİ
 
Ailelere yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim hakkında bilgi veren Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Tıbbi Direktörü Dr. Türkan Tünerir, şöyle konuştu: “Serebral Palsi tanısıyla merkezimizde tedavi gören çocuklarımızın ailelerine, farkındalık yaratmak için bir program düzenledik. Ailelerimizle çok verimli geçen bir grup terapisi gerçekleştirdik. Çocuk Psikiyatri Uzmanı Mehmet Çolak ve Psikolog Burcu Tomaş ile birlikte, ailelere bu hastalıkla nasıl mücadele edeceklerini, bu hastalığı kabullenme aşamalarının neler olduğunu konuştuk. Bu süreçte hangi yollardan geçecekleri ve kendilerini nasıl motive edecekleri, çocuklarına nasıl yardımcı olacakları konularını da konuştuk.”
 
TOPLUM DUYARLI OLMALI
 
Çocuklarına Serebral Palsi tanısı konan ailelerin toplumdan bazı beklentileri olduğunu söyleyen Dr. Tünerir, “Çocukları 6-7 yaşında olan aileler, durumu kabullenmiş ve daha motive durumdalar. Bu nedenle çocuklarına daha çok destek olabiliyorlar. Bu hastalıkla yeni tanışmış ailelerin ise kabullenme aşamaları ve daha sonra da toplumla mücadele süreçleri oluyor. Anne babaların toplumdan istedikleri, o çocukları normal bireyler olarak görmeleri. Aileler, insanların dışarıda çocuklarına farklı davranmamalarını, onlara sevgi ile yaklaşmalarını istiyor. Toplumdaki yanlış tepkiler, aileyi mücadele edemez duruma getirebiliyor” diye konuştu. Bu etkinlikleri devam ettirmek istediklerini söyleyen Dr. Tünerir, “Bu hastalıkla yeni tanışan aileleri, uzun süredir bu hastalıkla mücadele eden ailelerle tanıştırmak ve böylece ailelerin motive olmasını sağlayacağız” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim