Fizyomer Terapia Kurucusu ve Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Türkan Tünerir, Türk Telekom Grubu’nun, gerçekleştirdiği KOBİ Dolu Anadolu Teknoloji Buluşmaları’nda düzenlenen Başarılı KOBİ Hikayeleri Paneli’ne konuşmacı olarak katıldı.

Panelde; Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin başarı hikâyesini KOBİ’lerle paylaşan Dr. Tünerir, kuruluşundan bugüne merkezin nasıl büyüdüğünü ve Anadolu’nun ortasında bir Eskişehir markası olmayı nasıl başardığını anlattı.

15 YILDA NELER DEĞİŞTİ

Dr. Türkan Tünerir, Fizyomer’in kuruluş hikâyesini şöyle anlattı: “2000 yılında Devlet Hastanesi’ndeki görevimden ayrılarak eşimle birlikte Fizyomer Özel Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi’ni kurduk. Doktorlar caddesinde 175 metrekare olan eski bir daireyi satın alarak restore ettik ve minik bir Fizik Tedavi Kliniği yaptık. Daha sonra 4 yıl içinde aynı binadaki 3 daireyi de satın alarak Fizyomer’i asansörlü 700 metrekare alana sahip Fizik Tedavi Özel Dal Merkezi’ne dönüştürdük. 2003 yılında Fizik Tedavi Merkezi olduk. Tek uzman doktorla başladığımız hizmeti 4 Fizik Tedavi doktoruyla, 6 hemşire, 4 fizyoterapist ve idari personellerle birlikte 15 yıl içinde 35 personelle vermeye başladık. Mevcut binanın dar gelmeye başlaması, otopark ve engelli hastalarımızın ulaşım olanaklarının kısıtlı oluşu, bizi daha geniş, modern ve engelli dostu bir bina yapmaya zorladı. Fizyomer 15 yıl içinde artık sağlıkta güvenilir bir Eskişehir markası olmuştu.”

ENGELSİZ BİNA

İki yıllık bir planlama ve inşaat dönemi sonunda 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, modern tıbbın olanaklarıyla donatılmış engelsiz bina projesini bitirerek; Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, Şubat 2015’te yeni hastane binasında hizmet vermeye başladıklarını aktaran Dr. Tünerir, “Yeni binamızdaki hedeflerimizden biri de dijital hastaneciliğe geçmekti. Bunun için iletişim olanaklarının sunduğu en son teknolojileri binamızın alt yapısında kullandık” dedi. Bunu yaparken Türk Telekom’un kendilerin sunduğu teknolojik olanaklardan yararlandıklarını ifade eden Dr. Türkan Tünerir, “Türk Telekom’un bize sunduğu teknolojiler ile kurumsal çağdaş iletişimi yakaladık. Bu iletişim çağında, Fizyomer altyapısıyla olması gereken yerini almış, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında rekabete hazır hale gelmiştir” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI BİR MARKA OLACAK

Fizyomer’in gelecek vizyonunu da katılımcılarla paylaşan Dr. Türkan Tünerir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişte küçük bir muayeneden başlayarak, Anadolu’nun ortasında bir Eskişehir markası olmayı başarmış olan Fizyomer Terapia, bugün yine insanlara yüksek kalitede sağlık hizmeti sunma misyonunu sürdürerek, yeni hastane binasında ulusal bir marka olmayı başarmıştır. Yakın bir gelecekte de Fizyomer’i uluslararası bir marka yapmayı hedeflemekteyiz. Amacımız yurtdışından gelen hastalarımızla sağlık turizmini gerçekleştirerek ülkemizin katma değeri yüksek sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmaktır.”

Editör: TE Bilişim