Eskişehir’de 15 yıldır Fizik tedavi ve Rehabilitasyon dalında hizmet veren Fizyomer, 5 bin metrekare kapalı alanı ile engelli ve çevre dostu yeni binasında dünya standartlarına uygun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon A Tipi Tıp Merkezi olarak faaliyet göstermeye başladı.

Eskişehir Sazova mevkiinde Şubat ayı itibari ile hizmet vermeye başladıklarını anlatan Fizyomer Terapia’nın Kurucusu Başhekim Uzm. Dr. Türkan Tünerir, marka şehir Eskişehir’de engelli ve çevre dostu yeni binaları ile kendi alanında birçok ilke imza attıklarını belirtti. Hidroterapi (havuz tedavisi) ile uzman hidroterapistler eşliğinde su içinde terapi yapılacağını aktaran Tünerir,“Suyun kaldırma özelliğinden faydalanarak eklem ve kas sertliklerinin giderilmesi daha ağrısız ve kolay oluyor, bu yüzden felçli hastaların tedavilerinde daha çok tercih ediliyor. Ancak Eskişehir’de bu hizmeti veren bir kurum yoktu, bunu ilk olarak biz başlatıyoruz” dedi. Son teknoloji kullanılarak tamamlanmış olan merkezlerini 18 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdiklerini aktaran Tünerir, şunları kaydetti: “A tipi tıp merkezimiz bina yapısıyla, engelli hastalarımızın da kolaylıkla her imkandan yararlanabileceği, geniş fizik tedavi ve rehabilitasyon salonlarına ve modern tıbbi donanımlara, spor salonuna, geniş otopark ve yeşil alanlara sahip. Kurumumuzda Fizik tedavi ve rehabilitasyon polikliniklerinin yanı sıra dahiliye, ortopedi, check up, beslenme ve diyet, osteoporoz ve obezite poliklinikleri de bünyemizde yer alıyor. Merkezimizde 5 fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı, 1 dahiliye uzmanı, 1 ortopedi uzmanı, 1 radyoloji uzmanı, 1 beslenme ve diyet uzmanı olmak üzere 100’e yakın çalışan kadromuzla sabah 08:00 – akşam 22:00 saatleri arasında kesintisiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti sunarak, çalışanlara iş sonrası muayene ve tedavi olanakları sağlamaktayız” dedi.

ÇOCUK REHABİLİTASYONUNDA DENEYMLİ

 

Özellikle çocuk rehabilitasyonu konusunda deneyimli olduklarına dikkat çeken Tünerir, “birçok sağlık kuruluşunda çocukların ayrıcalıklı olmadığını ve tedavi görmelerinin hem sağlık hem de ortam açısından zor olduğunu biliyoruz. Biz çocuklarımız için 450 metrekare büyüklüğünde ve son tıp teknolojileri ile donanımlı pediatrik rehabilitasyon salonu hazırladık. Ayrıca çocuklarımız için, son yıllarda tüm dünyada uygulanmaya başlanan uzay terapisini de unutmadık. Bu terapi yöntemi, yarı açık kafes sisteminde özel giysiler içerisinde çeşitli taşıyıcı aparatlar kullanılarak, hareket edemeyen çocuğun adım atması ve yürütülmesine yardımcı oluyor. Bu terapi için şehir dışından çok sayıda hasta kabul ediyoruz” diye konuştu. Nörölojik rehabilitasyon, geriatrik rehabilitasyon ve sporcu sağlığı merkezlerine de geniş mekanlar ayırdıklarını belirten Tünerir, merkezlerinde radyoloji, ultrasonografi, kemik ölçümü, manyetik rezonans görüntüleme (MR), EMG, Tomografi (BT), rutin ve ileri biyokimyasal tanı olanaklarını sunarak verilen tüm hizmetler için ücretsiz hasta nakil servisleri ile hastalarını evlerinden alarak tedavi ettiklerini daha sonrada yine evlerine bıraktıklarının altını çizdi ve şehir dışından gelecek olan hasta ve refakatçileri için misafirhane ve otel hizmetlerinin de bulunduğunu ekledi.

 

Fizyomer Terapia, yeni binasında, yeni vizyonuyla tüm Türkiye’ye hizmet vermeyi hedefliyor.

 

Editör: TE Bilişim