Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, göz kapağı hastalıklarının her yaşta görülebilen ve bazen de tedavisinin bekletilmeden yapılması gereken hastalık olduğunu belirtti.
Toplumda yanlış bilinen durumların mevcut olduğunu ifade eden Op.Dr. Şeyda Atabay, “Göz kapak tedavisinin olmadığı veya tedavi ile daha kötü olup göz kapağında açık kalma düşünceleri yanlıştır. Aksine tedavi edilmediğinde kötü bir görüntü oluştururken aynı zamanda görmeyi de bozmaktadır. Çocuk hastalarda ise tedavi edilmediğinde göz tembelliğine sebep olmaktadır. Yerçekiminin etkisi, yaşlanma, genetik nedenler, uyku düzensizliği gibi çevresel faktörler nedeniyle oluşan kapak problemleri için tedavi her yaşta mevcuttur. En sık sorulan sorulardan biri tedavinin yapılması gereken yaştır. Bazı hastalar tedavi için geç yaşları beklemektedir. Bu düşünce yanlıştır. Problem fark edildiği dönemde rahatsızlık derecesine göre tedavi planı belirlenir” diye konuştu.
Üst ve alt göz kapağı estetiği işlemlerinin her yaşta yapılabilmekte olduğunu kaydeden Atabay, şunları da ekledi:
“18 yaşında hastamız olduğu gibi 90 yaşında da hastalarımız mevcuttur. Göz kapaklarında doğuştan sorun olan çocuklarda hastalığın ağırlığına göre hemen ya da 6 yaşına kadar ameliyat yaptırılması gerekmektedir. Doğru ve bilinçli tedavi ile doğru ellerde bir sorun ile karşılaşılmadan pek çok göz kapak sorunlarını tedavi edebilmekteyiz.”
(İHA)
Editör: TE Bilişim