Özel Ümit Vişnelik  Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sezgin, kişilerin estetik tercihlerinde burun estetiğinin birinci sırada geldiğini ifade etti.
Burun estetiğinin (rinoplasti); kişiye özel olduğunu belirten Dr. Sezgin, “Burun estetiği, her hastaya farklı yapılır. Burunda güzel olan noktaları bırakıp fonksiyon ve şekil bozuklukları olan kısımları düzeltmek gerekir. Burun; solunum sisteminin ilk organıdır, onun fonksiyonlarını da bozmadan estetik ameliyat yapmak gerekiyor. Burun estetiği yaparken, burnun yalnızca dış görünümü değil, içindeki eğriliği fonksiyon bozukluklarını da düzeltiyoruz. Zaten içerdeki eğriliği düzeltmeden, dışarıdaki eğriliğin düzelmesi mümkün değil. Burun estetiğinde biz sadece estetiği değil, fonksiyonu da düşünürüz. Bu düşünülmezse, güzel bir burnunuz olabilir ama bu defa da nefes alamazsınız.”
AMELİYAT ÖNCESİ
Burun ameliyatı öncesinde hastanın iyi bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Mehmet Sezgin, “Hasta beklentilerini buna göre belirlerse sonrasında sorun yaşanmaz” diye konuştu. Ameliyat öncesinde animasyon görüntüsü ile hastanın ameliyat sonrasında kavuşacağı burnun gösterilmesinin teknik olarak olanaksız olduğuna dikkat çeken Sezgin, kişiyle benzer burna sahip olup, ameliyat olan hastaların görüntülerini paylaşmanın daha gerçekçi bir yöntem olduğunu dile getirdi. Dr. Sezgin, şunları söyledi: “Burun estetiği yapmak isteyen kişinin ayaklarının yere basması gerekir. Her burun için yapılabilecek değişiklikler bellidir, kişi eline bir fotoğraf alıp, ‘Bunun aynısından istiyorum’ dediğinde burun yapısının bu değişikliğe uygun olup olmadığının belirlenmesi, çıkacak sonucun bire bir aynı olmasının olanaklı olmadığının anlatılması gerekir, her burun kişiye özeldir ve her burnun farklı kişilerin yüzlerindeki duruşu da farklı olacaktır. Biz estetik yaptırmak isteyen kişilere daha gerçekçi bilgiler vererek, onların ameliyat sonrasında herhangi bir hayal kırıklığı yaşamamaları için ayaklarının yere basmasını sağlıyoruz, olanakların elverdiği ölçüde kişilerin isteklerini ve beklentilerini gerçekleştiriyoruz.”
1 HAFTADA GÜNLÜK YAŞAM DÖNÜLÜYOR
Burun estetiği yaptıran kişilerin, ameliyat sonrasında 1 hafta - 10 gün içinde hastanın günlük yaşamına dönebileceğini aktaran Özel Ümit Vişnelik  Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sezgin, “Ameliyat sonrasında kişi, 1 gün hastanede kalır, ertesi gün evine gider, 6’ncı gün ise kontrole gelir, burun içindeki silikon tamponlar çıkarılır, 10’uncu günde plakterleri çıkarırız, sonra hasta bize 6 ay sonra kontrole gelir” şeklinde konuştu. Burun estetiği ameliyatı olduktan sonra burnun son şeklini alması ve oturdu denmesi için 1 yıl geçmesi gerektiğini ifade eden Op. Dr. Mehmet Sezgin, “Estetik burun ameliyatlarının sadece fiziksel görünüm üzerine değişiklik yapmadığı aynı zamanda operasyonu geçiren insanın ruhsal yapısı üzerine de olumlu tesirler oluşturduğu unutulmamalı” diye konuştu.
(MY
 
Editör: TE Bilişim