ESOGÜ Tıp Fakültesi’nde ameliyat olan H.A.'ya  6 bin 474 liralık tedavi masrafı çıkartıldı. O dönem yeşil kartlı olan HA'nın borcu için ESOGÜ  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nca karşılanması için dilekçeyle parayı istedi. Ancak sonraki süreçte yeşilkartı alınınca bu borcu H.A'nın ödenmesi istendi.  4 çocuk annesi H.A. hastalığının günden güne ilerlediğini, parası olmadığı için tedavi olamadığını ve borcunu ödeyemediğini söyleyerek yetkililere seslendi.  

ANTİBİYOTİK DAHİ ALAMIYOR

1980 doğumlu H. A. karaciğerindeki kist nedeniyle 2 sene önce ESOGÜ Tıp Fakültesi’nde ameliyat oldu. Hastaneye gittiğinde hiçbir sağlık güvencesi olmadığı için hastane tarafından senet yapıldığını anlatan H.A. toplam borcun çok az bir kısmını ödeyebildiklerini ve 6000 TL borcunun kaldığını anlattı. Şu anda karaciğerinin kistten dolayı iltihap topladığını ve aile hekimine gidecek, antibiyotik alacak parasının dahi olmadığını ifade eden H. A. yetkililere sesini duyurmak istediğini anlattı.

HASTALIĞI İLERLİYOR

ESOGÜ Tıp Fakültesi’nde dosyası olduğunu aktaran H.A. ameliyat olduğu dönemde yeşil kartının bulunduğunu ancak eşi bir elektrikçi dükkânı açınca yeşil kartının iptal edildiğini söyledi. Elektrikçi dükkanı olmasına rağmen eşinin sadece 1 ay bağ kur yatırabildiğini ve diğer bağ-kur borçları ile birlikte kira borçlarını da ödeyemediklerini anlatan H.A. “Eşim vergi mükellefi olmasına rağmen hiçbir vergi ödenmemiş ve dükkânı kapatmış durumda. Bana ve 4 çocuğuna bakamıyor.  Nerede çalıştığı belli değil, nadiren eve geliyor. Eşim borçlarından dolayı dükkânı kapatamıyor çünkü kredi kartları ile dükkânın borçları çok yüksek” dedi. Şu an 6 bin lira borcu ödeyemediğini ve tedavi olamadığı için hastalığının ilerlediğini ifade eden H.A. “Karaciğerindeki kistten dolayı iltihap toplanıyor. Tedavinin devamı için sürekli 1000 miligramlık antibiyotik kullanıyor ama aile doktoruna gitmem bile ortalama 50 TL’ye mal oluyor. Sıradan bir antibiyotiği almam bile mümkün olmuyor” diye konuştu. H.A. çocuklarına bakabilmek tedavisinin devam edebilmesi için yetkililerden yardım istedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim