Kanserle Yaşam Derneği, 1-7 Nisan Kanser Haftası sebebiyle Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Törende konuşan Kanserle Yaşam Derneği Başkanı İnci Ulucan projeleri için destek beklediklerini dile getirdi.  Ulucan derneğin kuruluşunun 12’nci  yılı olduğunu belirterek, derneğin kuruluş amaçlarından söz etti. Ulucan şöyle konuştu: “Amacımız, kanser hastalarının her türlü maddi, manevi, psikolojik destek her türlü sorunlarında yanında olmak. Biz ulaşabildiğimiz hastaların hepsine destek olmaya çalışıyoruz.”

KANSER, ZOR BİR HASTALIK

Kanser hastalığının zor bir hastalık olduğunu dile getiren Başkan Ulucan, “Kanser hastalığını yaşayan bilir, kanser hastasının ailesi bilir. Zor bir hastalık. Hastaların beslenmesine, yaşam tarzlarına dikkat etmesi gerekiyor. Ama günümüz şartlarına asgari ücret alan bir aile, emekli maaşıyla geçinmeye çalışan bir aile masraflarını ikiye katlıyor. Kanser hastalarının beslenmelerine özen göstermesi sağlıklı gıdalar alması gerekiyor, bunun için de maddi durumu iyi olmayan hastalara destek verilmeli” şeklinde konuştu.

PROJELERİ VALİYE ANLATACAK

Kendi yaşadıklarından da örnekler veren Ulucan, kanser hastaları için projeleri olduklarını söyleyerek, projelerle ilgili Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna  ile görüşme gerçekleştireceklerini belirtti. Başkan Ulucan projelerinden söz ederek, “ Projelerimizden ilki köylere kadar inip, kanser konusunda farkındalık yaratmaya çalışmak, ikincisi ise, Eskişehir’de bir otomobil müzesi açarak insanlara hem iş hem de aş sağlamak, bir diğeri ise tiyatral gösterimleriyle kanser hastalarının içinde bulunduğu durumu insanlara aktarmak” dedi.

 

Editör: TE Bilişim