Doğduğu günden bu yana hastalığına teşhis konulamayan Eskişehirli Simge Naz’a dikkat çekmek için bir araya gelen Eskişehir Tiyatro Platformu Derneği Tiyatro Akademi Topluluğu ile Eskişehir Vos26 Derneği, Naz bebeğin yanı sıra İş ve İş Güvenliği Haftası için de farkındalık oluşturmaya çalıştı.

"Oyunlarımızdan elde edilecek gelirin tamamını da bebeğimizin ailesine bağışlayacağız"

Tiyatro Akademi Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Enis Zeytinler, sergileyecekleri oyunların gelirlerinin tamamını Simge Naz bebeğin ailesine bağışlanacağını söyleyerek, "Eskişehirli bir bebeğimiz var bizim. İsmi Simge Naz. Kendisi 1 yaşında ancak doğduğu günden beri Ankara’da tedavi görüyor. Bu bebek 2 gün sonra 1 yaşına basacak. Zor bir rahatsızlığı var ve ne olduğunu doktorlar teşhis edemedi. Bugünkü oyunlarımızdan biri ’Asiye Nasıl Kurtulur’ ismiyle bu konuya yönelik olacak. Oyunlarımızdan elde edilecek gelirin tamamını da bebeğimizin ailesine bağışlayacağız. Bu konuda da bebeğimizin sesini tüm vatandaşlarımıza duyurmayı arzuluyoruz’’ ifadelerini kullandı.

"Vos26 derneği ile bu haftanın önemine dikkat çekmek için buradayız"

Naz bebeğin yanı sıra bu haftanın İş ve İş Güvenliği Haftası olduğunu hatırlatan Zeytinler, vatandaşları klasik arabaları kullanarak platforma çekmeyi çabaladıklarını, böylelikle daha kolay bir şekilde bilgilendirme yapabildiklerini belirtti. İş ve İş Güvenliği Haftası’nın farkındalık oluşturabilme adına büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Enis Zeytinler, "Naz bebeğe ek olarak İş ve İş Güvenliği Haftası nedeniyle Vos26 derneği ile bu haftanın önemine dikkat çekmek için buradayız. Biz diğer derneklerle her zaman bir birliktelik halindeyiz. Bu hafta Vos 26 yardım gönüllüleri bize eşlik ediyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu eski model klasik arabalar insanların dikkatini fazlasıyla çekiyor. Vatandaşlarımız onları görmeye geldiklerinde de biz söylemek istediğimiz şeyleri daha rahat söylüyoruz. Bugün burada 1 saat kadar bizim ’Yaşayan Heykeller’ dediğimiz tanıtımımızı yapacağız. Oyuncu arkadaşlarımız iş ve iş güvenliği konusunda burada 1 saat 15 dakika donmuş vaziyette duracaklar. Biz buna ’Yaşayan Heykeller’ diyoruz. Kurmuş olduğumuz platformlarımızın üzerinde bu arkadaşlarımız performanslarını sergileyecekler. Böylelikle vatandaşlarımız üzerinde bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar platforma yoğun ilgi gösterirken, ziyaretçilerin çoğu klasik arabalar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: TE Bilişim