BEBKA tarafından onaylanan Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nin hazırladığı Küçük Adımlar İleri ve Üst Düzey Sağlık Projesi sonuç toplantısı gerçekleştirildi.
Projenin değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Tıbbi Direktörü Dr. Türkan Tünerir, BEBKA Projesi yürütücüleri Ümmühan Aşcı ve Pelin Çakar konuştu. BEBKA ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile yurt içi ve yurt dışından Eskişehir’e gelen turistler, hem tedavi olma hem de tatil yapma imkânı buldu. Proje sayesinde, Eskişehir’i sağlık turizmi konusunda Türkiye’de önemli bir merkez haline dönüştürme yolunda önemli bir adım atılmış oldu.
TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK
Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Tıbbi Direktörü Dr. Türkan Tünerir, BEBKAile gerçekleştirdikleri projeyi değerlendirerek, “Sağlık turizminin geliştirilmesi kapsamında BEBKA ile ortaklaşa yaptığımız Küçük Adımlar İleri ve Üst Düzey Sağlık Turizmi Projesi’ni başarıyla sonlandırmış bulunmaktayız. Kapanış toplantısında projemizin detayları incelendi. Hastalarımıza, Eskişehir ve bölge halkına ve yurt dışından gelen hastalarımıza rehabilitasyon hizmetleri başarıyla sunuldu. BEBKA ile yapılan destek programı çerçevesinde rehabilitasyon hizmetlerinde tüm Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak çalışmalar gerçekleştirdik. Bunlardan gururla söz ettik” diye konuştu.
YENİ CİHAZLAR EKLENDİ
“Ülkemize ve dünyaya örnek olması açısında Türkiye’nin de rehabilitasyon konusunda güzel işler yapabileceğini göstermiş olduk” diyen Tünerir, sözlerini şöyle sürdürdü: “BEBKA ile gerçekleştirdiğimiz sağlık turizmi projesi kapsamında engelli aracımız diğer hasta taşıma araçlarımız arasına eklendi. Engelli aracı ile hastalarımız daha konforlu ve rahat bir şekilde merkezimize gelebiliyor. Akülü araçlarımız, havuz kaldırma liflerimiz ve benzeri cihazlar da BEBKA Projesi kapsamında merkezimize alınarak hastaların ileri düzeyde rehabilitasyon programı almalarına yardımcı oldu.”
“ŞEHRİMİZİ DE TANITTIK”
BEBKA Projesi yürütücüsü Ümmühan Aşcı ise, proje hakkında yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi: “Sağlık turizmi projesi ile faaliyetlerimiz arasında bulunan ulusal ve uluslararası birçok hastamıza tedavi merkezimizde hizmet verdik. Aldığımız aracımız sayesinde çevre il ve ilçelerden tedavi merkezimize gelmek isteyen hastalarımızı alarak gelmelerini sağladık. Burada tedavileri tamamlandıktan sonra Eskişehir kültür turizmini de yansıtmak için Eskişehir’de gezi organizasyonları yaptık. Böylece şehrimizi kendilerine tanıtma fırsatı bulduk.”
ULUSLARARASI PLATFORMDA HİZMET
Projenin amacından söz eden BEBKA Projesi yürütücüsü Pelin Çakar ise şöyle konuştu: “Fizyomer sağlık sorunu olan herkese elini uzattığı gibi, bu projemizde de özellikle küçük çocuklara, engelli çocuklara özel kılavuzlar oluşturdu. Ebeveynlere özel eğitimler verildi. İnsanların yaşam standartlarını çok daha yükseğe taşıdı. Biz bu projemizle istedik ki, uluslararası anlamda bir Türk markası olarak Fizyomer, uluslararası platformda hizmet versin, bunu bu proje ile başaralım istedik. Herkes bu projenin nereye geldiğini, ne kadar başarılı olduğunu görsün istedik. Bunu yaşamaktan da son derece gururluyuz.”
YENİ PROJELER GELECEK
BEBKA Projesi’nin artılarından da söz eden Çakar, “Biz BEBKA projemizle ekonomi anlamında gelirlerimizi iki katına çıkardık. Hizmet kalitemizi çok daha yükselttik. Buradaki insanların yüzündeki gülücüklerin artmasının mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Fizyomer olarak bundan sonra da çok daha gelişmeyi ve güzel projelere imza atmayı hedefliyoruz” dedi.    
 
 
Editör: TE Bilişim