İçel Soroptimist Kulübü, “Ölçülü beslenin, sağlıklı yaşayın” sloganıyla obeziteye ilgili bir seminer düzenledi. Diyetisyen Dilara Koçak’ın katılımıyla18 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 13.00’de Hilton Oteli’nde düzenlenen seminere  çok sayıda katılım sağlandı.
 Soroptimistliğin beş ana hedefi alanında yer alan sağlık ile ilgili olarak, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF) bir çalışma başlattı. “Obezite ile Savaş” konulu bu çalışma kapsamında ilk seminer Mersin’de düzenlendi. Ünlü diyetisyen Dilara Koçak’ın katıldığı seminerde, ölçülü beslenme, sağlıklı yaşam konuları ele alınarak, katılımcıların vücut yağ ölçümü yapıldı. Seminer bitiminde Dilara Koçak kitaplarını imzaladı.
TSKF ikinci başkanı Ayşegül Uysal, Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü, Mezitli Soroptimist Kulübü, Adana Seyhan Soroptimist Kulübü  başkanları, üyeleri ve çok sayıda halkın katılımıyla gerçekleştirilen seminere büyük ilgi gösterildi.
 İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Sevinç Şanlı yaptığı açıklamada, “Sağlık sorunları konularında toplu eğitimler verilmesi ve farkındalık yaratılması adına, önemli bir sağlık sorunu olan obezite, hedeflerimizde birinci önceliği aldı. Bununla ilgili olarak Dilara Koçak tarafından verilen seminer bilinçlendirmek adına oldukça verimli gerçekleşti. Kıymetli desteklerini bizden esirgemeyen sevgili Dilara Koçak ve sağlık ekibi başta olmak üzere katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
 
Editör: TE Bilişim