Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen üyeleri Sağlık İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak toplu sözleşme reçetesini açıkladı.

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Memur Sen olarak 2,5 milyon, Sağlık Sen olarak ise 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanının çalışma koşulları ve hakları için önümüzdeki hafta başından itibaren toplu sözleşme masasında olacaklarını söyledi. Toplu sözleşmenin aileleri ile birlikte 10 milyondan fazla insanın geleceğini ilgilendirdiğini belirten Köksal, “Her gün ailesini ihmal edip, hastasına yoldaş, yaşlısına evlat, engellisine destek, kimsesize aile olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanı, artık milletimizin vefasını hissetmek istiyor. 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanını, sağ salim evine dönmesi duasıyla işine uğurlayan, devletine, milletine emanet eden aileleri, onların sağlıklı huzurlu ve güven içinde çalıştıklarından emin olmak istiyor” dedi.

Terörün sağlık çalışanları ve kurumlarını vahşice hedef aldığı günler yaşadıklarını belirten Köksal, Cumhurbaşkanının talimatına rağmen iki yılda yıpranma payı vermeyen bürokrasinin emek hazımsızlığını yaşadıklarını öne süren Kamu İşveren Kuruluna seslenen Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Adalet duygusunu canlandıracak tablet, haksızlığı ortadan kaldıracak pastil, şiddet olaylarına karşı devlet kurumlarını ufkunu açacak enjektör, emeğe saygıyı güçlendirecek etken maddelerden oluşan güçlü bir şurup” reçetesini sunarak taleplerini dile getirdi.

Sağlık Sen’in talepleri arasında; sağlık çalışanlarının döner sermaye tavan katsayılarının arttırılması, döner sermaye katsayıları arttırılmalı, izinlerde döner sermaye kesintisi yapılmamalı, ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalı. Tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmeli, sabit ek ödeme oranları 20 puan arttırılmalı gelir vergisinde muaf olmalıdır. 4/C, vekil ebe ve hemşirelerle kamu görevlisi olmayan Aile Sağlığı Personeli kadroya geçirilmelidir. Üniversite ve ADLİ Tıp Kurumu’ndaki hekimlere garanti gelir verilmeli, gece nöbet ücretleri yüzde 20 artırımlı ödemelidir.  Ayrıca 2016 yılında; birinci altı ayda yüzde 8, ikinci altı ayda yüzde 8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL zam+ 2015 yılı ekonomik büyüme oranının yüzde 50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları refah payı artışı+ enflasyon farkı istiyor."

 

Editör: TE Bilişim