Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Eskişehir Şubesi’nde 4’üncü olağan kongre öncesi delege seçimi yapıldı.
Sağlık-Sen’in örgütlü olduğu tüm kurumlarda sandıklar kuruldu. Üyeler, oluşturulan sandık kurullarının önünde paravan arkasına geçerek kapalı zarf usulü oy verdi. Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdülbaki Tekin, delege seçimine ilişkin yaptığı açıklamada, 4’üncü olağan kongrede şube başkanını seçecek delege yapısının büyük bir demokratik olgunluk içinde şekillendiğini söyledi.
Delege seçiminin yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştiğini anlatan Tekin, “Seçimlere üyelerimizin oldukça yüksek oranda katılımı bizleri sevindirdi. Tüm Sağlık-Sen camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Daha önceki delege yapısında birçok hastane ve kurumda delege bulunmuyordu. Son seçimle birlikte tüm kurumları temsil eden sağlıklı bir delege yapısı oluştu” dedi.
Tekin, bugüne gelene kadar çok badireler atlattıklarını ve yaşadıkları her sürecin kendilerinin sendikacılığı daha iyi kavramalarına neden olduğuna ve 1 Temmuz 2012’den beri başkan olarak görev yaptığını 2 bin 300 olan üye sayısını 3 bin 500'e çıkarttıklarını da aktararak, makama ve mevkiye değil hizmete önem verdiğini belirterek, kendisinin de yeniden aday olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim