Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi Denetim Kurulu üyesi Dr. Birtürk Özkavak,   sağlık emekçilerinin, Sağlık Bakanlığı’nın gündeme getirdiği hafta sonu nöbetleri uygulaması, geçici görevlendirmeler, esnek keyfi ve kuralsız çalışma dayatmaları angarya çalışmaya zorlandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın çözüm üretmek yerine, ASM ve TSM çalışanlarına yönelik yeni “Ödeme-Sözleşme Yönetmeliği” ile angarya çalışmaya karşı çıkan sağlık emekçilerine aba altından sopa gösterildiğini öne süren Dr. Özkavak, “Bir kez daha ASM ve TSM’lerdeki her türlü angaryanın esnek çalışmanın keyfiliğin kayırmacılığın kaldırılmasını, sağlık çalışanlarına cezalandırma tehditleriyle sopa gösteren ödeme-sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini, sağlık hizmeti almanın önündeki tüm parasal engellerin, katkı-katılım paylarının kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Eskişehir’deki tüm ASM ve TSM çalışanlarına sorunların tek çözüm koşulunun SES’te örgütlenme ve mücadele etmekten geçtiğini vurgulayan Birtürk, sağlık emekçilerine “Gelin birlikte mücadele edelim. Gelin tıpkı metal işçileri gibi işbirlikçi yandaş sendikaları ait oldukları yerde bırakıp SES’de onurlu mücadeleye destek olalım” çağrısında bulundu. 

Editör: TE Bilişim