Aydın Sarıoğlu 
ESKİŞEHİR (İHA) - Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirilen ters omuz protezi ameliyatı olan hasta sağlığına kavuştu. 
Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirilen ters omuz protezi ameliyatı başarı ile gerçekleşti. Düşme sonucundan omuzunda kırık oluşan 43 yaşındaki AyhanGüven”nin omuzuna plak takıldı.Takılan implanttan sonra ağrılarının artması ve omuzunda ileri derecede hareket kısıtlılığı olması nedeniyle hasta Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesine geldi. Ayhan Güven’e Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkoparan yapmış olduğu tetkikler neticesinde ters omuz protezi yapılmasına karar verdi.
Tedavi ile ilgili konuşan Op. Dr. Mehmet Taşkoparan, hastanın omuzu çıkık, eklemin tamamen yumuşak dokuyla dolu olduğunu belirterek, “Kırığı tekrar revize etme durumumuz yoktu. Tendonları ve kasları zayıf olduğundan, Normal proteze uygun değildi.Bu yüzden yapılan ters omuz protezi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi” dedi.
Dr. Taşkoparan, Eskişehir’de ilk olarak kendisinin ters omuz protez ameliyatını yaptığını belirterek, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Bu ameliyatı ilk olarak Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi’nde uyguladık. Hastamızın estetik olarak diğer omuzundan ayıran bir fark yok. Hareketlerinde ise kısıtlama bulunmuyor.”
Ayhan Güven de ameliyatını gerçekleştiren Taşkoparan’a ve Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi’ne teşekkür etti.
(AS-MET-Y)
Editör: TE Bilişim