Toplumda oldukça fazla görülen bölgesel yağlanmaya bazen tek başına diyetin çözüm olamadığını anlatan Çavdar, konuya ilişkin yaptığı değrelendirmede şunları kaydetti; “Bu durumda da Liposuction devreye giriyor. Ancak bir çok kişi de şöyle bir yanılgı var. ‘‘Liposuction zayıflatır ! ’’Bu kesinlikle yanlış bir düşünce Liposuction bir zayıflama yöntemi değil vücudun tamamını veya bazı bölgeleri şekillendirmek için kullanılan yöntemdir.

Liposuction (Türkçe adı ile yağ emme ameliyatı) alınacak yağ dokusuna yakın bölgelerde yapılan milimetrik kesilerden özel kanüller ve tıbbı vakum cihazı yardımı ile yağın mekanik yöntemle parçalanarak vücut dışına alınmasıdır. Bu yöntem 1980’lerde keşfedilip popülerleşmiş ve dünyada en çok yapılan estettik ameliyat olmuştur. Liposuction’un yaygınlaşıp birinci sıraya oturmasındaki başlıca sebebi yöntemin basit uygulanıp ,hasta memnuniyeti sağlayan etkin ve kaliteli sonuçlar alınmasıdır. Yöntemin başarısına katkıda bulunan durumlar vardır ;cildin diriliğinin ve esneme kabiliyetinin yüksek olması yağ dokusunun daha kolay emilmesini sağlar. Sarkık ve gevşek ciltli orta ve ileri yaş hastalarda yağ alması sonucu nadir olarak cilt toparlamayabilir ve sarkmalar olabilir.

Teknikteki ilerlemeler yağ emme ameliyatını lazer destekli yapılabilmesine olanak kılmıştır. Lazer enerjisi ile yayılan ısı derinin alt tabaklarında ciltteki fibroblast hücreleri çoğaltır ve esnekliğini sağlar. Hücre ve proteinleri uyararak sıkılaşmayı hızlandırmakta daha homojen bir yağ alınımı sağlanmakta ve pürüzsüz sonuç elde etmekteyiz. Ameliyat sırasında dokuya verilen hasar minimuma indiği için morluk şişlik ve sertlikler daha az olmakta ve hasta daha kolay sosyal ve iş hayatına dönebilmektedir. İyileşme süreci tüm hastalar için aynı olup, lazer lipoliz yöntemi ile 1.5 -2 ay, liposuction ile 4,5 -5 ay sürmektedir. Yapılan bölgeye ve hastanın durumuna göre çoğu zaman bandaj veya korse kullanılmamaktadır. Ancak alınan yağ miktarına ve kullanılan metoda göre korse veya bandaj kullanımına doktor tarafından karar verilebilir. Bu durumda hasta korse kullanmak zorundadır korse ve ya bandaj kullanımı 2 ile 4 hafta arasında değişmektedir.

Hastalarımız şunu unutmamalarıdır ki liposuction zayıflama veya kilo vermek için yapılacak operasyon değildir. Vücudun tamamını veya bazı bölgeleri şekillendirmek için kullanılan yöntemlerdir. Her iki yöntemde spor ve ya diyet yapıp belli kilo verdikten sonra vücudun farklı bölgelerinde (basen,popo,kol,göbek altı,sütyen altı,) kalan yağ miktarlarını azaltıp cildi gererek daha güzel ve daha sıkı bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Doğum sonrası göbek bölgesinde biriken yağların yok edilmesinde kadınlar tarafından tercih edilen yöntemdir. Hormon tedavisi esnasında alınan kilolar liposuction yöntemi ile daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde eritilerek kişinin tedavi öncesi eski kilolarına dönmeleri sağlanır. Lipocustion hem kadın hem erkek hastalar için vücutlarında rahatsız oldukları fazla yağ dokusundan kurtulmak için başvuracakları en kesin ve sağlıklı bir yöntemdir.” 

 

Editör: TE Bilişim